Cübbeli Ahmet Hoca'nın öfkesi dinmiyor

Cübbeli Ahmet Hoca, Yeni Şafak Gazetesi'nin hakkında ortaya attığı iddialara ateş püskürdü.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın öfkesi dinmiyor
Cübbeli Ahmet Hoca'nın Yeni Şafak gazetesine öfkesi sürüyor. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk ekranında açtı ağzını yumdu gözünü.

Her şey Yeni Şafak Gazetesi’nin, türban sorununa çözüm arandığı şu günlerde Cübbeli Ahmet Hoca'nın yapacağı dev sohbet toplantısını provokasyon olarak nitelemesi ile başladı.

Gazete, sempatik tavırlarıyla bilinen Hoca’nın Ataköy’deki Sinan Erdem Salonu’nda bir sohbet düzenleyeceğini ve bunun da provakasyon amaçlı olduğunu iddia etti. Hatta bu toplantı 28 Şubat sürecinde yaşanan olaylara benzetildi. Gazete ayrıca toplantıya gelecek cemaat üyelerine 'cüppesiz, sarıksız ve çarşafsız gelmeyin' çağrısı yapan bir mesaj atıldığı iddiasında bulundu.

Bu iddiaları Habertürk ekranlarında değerlendiren Cübbeli Ahmet Hoca, Yeni Şafak gazetesini topa tuttu. Kılık kıyafetle ilgili herhangi bir mesaj atılmadığını ve atanların ise bugünkü teknolojiyle rahatlıkla bulunabileceğini belirten Ahmet Hoca, iddiaları ortaya atan kişilerin bunu kanıtlamasını söyledi.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati içindeki liderlik yarışına dair iddialara da sert cevap verdi.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN

Cübbeli toplantı ile ilgili ortaya atılan iddialar hakkında “İspata davet ettik. Bu mesajlar ispat edilebildi mi? Delil getiremiyor, biz böyle bir mesaj atmadık. Etrafımızda insanlara sorduk, onlar da böyle bir mesaj atmadıklarını söylüyorlar. Peki bu iddialar nereden çıktı. Galiba onlar bu mesajları birilerine attırdılar. O zaman herkes bir mesaj atar bana yamar. Olur mu öyle şey? Hangi telefondan atılmış, bu rahatlıkla bulunabilir. Bu kadar kolay bugünkü teknolojide. Böyle atıyorsun ortaya bir şey, ispatsız, delilsiz, çamur at izi kalsın” dedi.

YENİ ŞAFAK'IN SAHİPLERİYLE TANIŞIYORUZ


İddiayı ortaya atan gazete sahiplerinin kendisini tanıdığını belirten Cibbeli, "Yeni Şafak gazetesinin sahipleri bizi tanıyor. Daha önce görüşmelerimiz de olmuştur. Ahmet Bey'le de Nuri Bey'le de tanışmışlığımız vardır. Benim hiç kimseden şahsi bir talebim olmaz. Burada kötü bir niyetin olduğu belli. O toplantı için bizi arasalar ve durumu anlatsalardı biz gerekeni yapardık zaten. Yoksa ne olursa olsun biz bu toplantıyı yapacağız şeklinde bir tavrımız olmazdı asla” diye konuştu

Haberin yayımlanmasının ardından emniyetin "200 bin kişinin katılacağı söyleniyor. O kadar kişiyi idare edemeyebiliriz" diyerek toplantının iptal edildiğini kaydeden Cübbeli "Bu gerekçeler bizimle paylaşılsaydı, birlikte bir düzenlemeye gidebilirdik" şeklinde konuştu.

SEN BANA SÖVÜYOR MUSUN?

Cübbeli Ahmet Hoca, 'Yeni Şafak Gazetesi ile bir görüşmeniz oldu mu?' sorusuna da hayli sert bir cevap verdi.

Cübbeli şöyle devam etti:"Ne diye görüşeceğim ki? Adam ipleri kopartmış, beni provakatör ilan etmiş. Görüşmeye imkan mı kaldı? Haberi yapmış zaten. Sonra da 'Hava yatıştı' diye ikinci manşetle yumuşatmaya çalışıyor, sonra da üçüncü günkü manşetiyle de kendini yalanlıyor. Bu kadar basın var kimse demiyor ki 'sen ne biçim yalancısın'. 'Mahmut efendi ödül bahanesiyle getiriliyor' demişler bir de. Benim için ise dalga geçer gibi 'Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü' diye yazmışlar, ya sen bana sövüyor musun?

YIPRATMAK İÇİN BU İDDİALARI ORTAYA ATIYORLAR


Cemaatin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun kimseye kendisinden sonrası için bir söz vermediğini söyleyen Cübbeli, 'ben kendim şahidiyim ki, kimseye söz vermediğini bizzat kendisi söyledi. Bunlar benim adımı yıpratmak için bu iddiaları ortaya atıyorlar' dedi.