Tek tip askerlik çalışması sürüyor

Askerlik konusundaki çalışmalarda ihtiyaçlarla insan kaynakları arasında makul bir dengenin kurulmaya çalışıldığını ifade eden Bakan Çİçek 'Tek tip çalışması sürüyor. Bitince paylaşacağız' dedi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tek tip askerlik konusundaki çalışmaların tamamlanmadığını söyledi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Tek tip askerlik' konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Çiçek, geçen hafta bu konuda yapılan toplantıyı anımsatarak, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının bu konuyla ilgili bir çalışma yaptığını hatırlattı.
BİTİNCE PAYLAŞACAĞIZ
Çiçek, şöyle konuştu: 'Bu çalışmanın özü nedir derseniz, Türkiye'nin savunma ihtiyacı, gelecekteki asker mevcudu ve ihtiyaçları ile insan kaynakları arasında makul bir dengenin kurulmasıyla ilgili bir çalışmadır. Çünkü ülkenin savunma ihtiyacını bu ülkenin insanları ve kurumları karşılayacaktır. İhtiyaç ne kadardır buna karşılık kaynakta ne kadar insanımız var. Bunlarla ilgili bir çalışma yapılıyor. O günkü çalışma nihai noktaya gelmiş değil. En son şekli geldiğinde size bilgi vereceğiz. Ama bugün bunu konuşmadık.' Bakan Çiçek, 'Hükümet Bedelli askerlik talep ediyor mu?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: 'Bu konularla ilgili haberler kamuoyunu olduğundan fazla beklentiye sokuyor. Bakıyorum o toplantının sonunda yazılan haberlerin önemli bir kısmı toplantıda gündeme gelmeyen şeyler. Herhalde şöyle bir yoldan hareketle yazılıyor; biz yazalım, yanlışsa hükümet veya TSK düzeltsin... Ama konu böyle mütalaa edilecek bir konu değil.'
ÇİÇEK'E SAMAST SORUSU
Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verildiği hatırlatılarak, 'Taş atan çocuklar yasası amacından saptı mı?' yönündeki soruya ise Çiçek, çıkarılan yasaların genel ve eşit düzenlemeler olduğuna dikkat çekti. Çiçek, 'Herhangi bir şahsa yönelik düzenleme yapılmaz. Bundan istifade eden de olur, etmeyen de olur. Bizim hukukumuzdan 18 yaşından küçük olanlar çocuk sayılmaktadır. Şahsa bağlı yorum yapmak doğru olmaz' dedi.