Engelliler Komisyonu oluşturuldu

Erzurum Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu bünyesinde İl Engelliler Komisyonu'nun oluşturuldu. Erzurum'daki yaklaşık 40 bin engelli komisyon sayesinde s

Erzurum Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu bünyesinde İl Engelliler Komisyonu'nun oluşturuldu. Erzurum'daki yaklaşık 40 bin engelli komisyon sayesinde sorunlarını daha hızlı ve etkili biçimde ilgili mercilere ulaştırabilecek.

Erzurum Valiliği'nde 2008 yılında oluşturulan İl Engelli Hakları Kurulu yeterli performansı gösteremediği için feshedildi. Kurulun yerine İl İnsan Hakları Komisyonu çatısı altında Engelliler Komisyonu oluşturuldu. İl İnsan Hakları Kurulu üyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Sadullah Efe, söz konusu komisyonun daha faydalı ve etkin hizmet sunacağını söyledi. Özürlülerin toplumsal hayatta karşılaştıkları sosyo-ekonomik ve kültürel sorunların söz konusu komisyonda ele alınıp hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağına vurgu yapan Efe, "Hantal bir yapıdan engellileri kurtardık. İl İnsan Hakları Kurulu bünyesinde oluşturulan İl Engelliler Komisyonu daha etkin bir çalışma ile özürlülerin şikâyetlerini çözüme kavuşturma noktasında etkili olacaktır." dedi.

İl Engelliler Komisyonu üyeleri ise Sadullah Efe, Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, Türk Kadınlar Birliği Onursal Başkanı Saffet Zengin, Türk Kamu Sen Kadın Kolları Başkanı Meryem Mutlutürk ile CHP eski il başkanı Nevzat Özpeker oldu.