Doğru teşhis isabetli kadro

Galatasaray'daki teknik direktör değişikliği 48 saatte etkisini gösterirken, sarı-kırmızılı takımın bu ka...


Galatasaray'daki teknik direktör değişikliği 48 saatte etkisini gösterirken, sarı-kırmızılı takımın bu kadar kısa sürede nasıl ayağa kalktığının şifresi çözüldü.
Fenerbahçe derbisi gecesinde sabaha kadar uyumayan Gheorghe Hagi öncelikle Frank Rijkaard döneminin küskünleri Elano ve Lorik Cana için ilginç bir strateji uyguladı. Pino'ya, Tugay Kerimoğlu'nun uyarısıyla forvette şans tanınırken, genç Emre Çolak'ın son bölümlerde oyuna alınmasıyla da herkese mesaj gönderildi.
İşte 11 yıl sonra Kadıköy'den puanla ayrılan Aslan'da, Hagi'nin teşhis ve uygulamaları...

1-  Hagi ve yardımcıları maç günü sabaha kadar Fenerbahçe derbisini çalıştı. Hagi, "Kesinlikle yenilmeyeceğiz" ifadesini kullanırken, oyuncularına da, "Büyük futbolcularsınız, her türlü zorluğun altından kalkarsınız" dedi. Hagi ve Tugay Kerimoğlu derbi deneyimlerini oyuncularına aktardı. Futbolcularla bire bir motivasyon konuşmaları yapıldı. Galatasaray ruhu ve formanın değeri dile getirildi.

2- Frank Rijkaard'ın küstürdüğü Elano ve Lorik Cana gibi önemli isimleri kazanmaya çalıştı. İlk antrenmanda basına açık 5 dakikalık bölümde Elano'yu yanına alıp, poz vermesi herkese bir mesajdı. Oyuncusuna, "Kötü günler geride kaldı, ben senin yanındayım" diyen Hagi yine Rijkaard'ın vazgeçilmezlerinden olan Insua'yı keserek Hakan Balta'yı da kazanmaya çalıştı. Rijkaard'ın aksine oyuncuların tek tek kalitelerinden bahsetti.

3- Fenerbahçe derbisinde Tugay Kerimoğlu ve analistlerin raporlarına göre hareket edildi. Özellikle Pino'nun ilerde oynatılmasını Kerimoğlu istedi. Yardımcısının, "Topu ilerde taşıyacak adam lazım. Önde baskı yapıldığı zaman Fenerbahçe zorlanıyor" tezi uygulandı. Oysa Rijkaard hiç bir zaman yanına yerli bir çalıştırıcı istemedi. Rakip takımları izlemedi.

4- Hagi'nin ilk tespitlerinden biri de takımın fizik durumuyla ilgiliydi. Misimoviç, Elano ve Cana'yı oyundan almasının nedeni buydu. Değişiklikler takıma dinamizm getirirken, Sabri'nin orta sahaya kaydırılması, Ayhan'ın sola çekilmesi de Hagi ve ekibinin oyunu iyi okuduğunun göstergesiydi.

5- Maçın son bölümünde Emre Çolak'ın oyuna alınması da yine Hagi'nin gelecek dönem adına verdiği önemli bir mesajdı. Rumen patron, "Arda'yı ben çıkardım, Emre'yi de ben kazandıracağım" der gibiydi.

6- Rijkaard maçtan 1 saat önce 11'ini açıklıyordu. Oysa Hagi, Fenerbahçe maçının 11'ini bir gece önce futbolcuları ile paylaştı. Ezeli rakiplerinin bu sezon ligde ve Avrupa'daki önemli maçlarını izledi, önlemler aldı. Rijkaard ise hiçbir zaman rakibe önlem almıyordu. Sistem değişikliği de derbiye özel olarak defansif ağırlıklı oldu.

7- Kamp konusunda Hagi, Rijkaard'ın aksine ilk günden taviz vermedi. Fenerbahçe maçından 2 gün önce bekarlar, 1 gün önce de evli futbolcular kampa alındı.

'Bir puana değil, futbola sevindik'
Galatasaray'da futbolcular ve teknik heyetin, golsüz biten Fenerbahçe derbisinden sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ortaya koydukları sevinç gösterileri farklı yorumlara yol açtı.
Fenerbahçe cephesi bu büyük sevinci 10 sezon sonra elde edilen 1 puana bağlarken, sarı-kırmızılılar ise yaşanan mutluluğun beraberlikten değil, iyi futboldan kaynaklandığını savundu.
Milliyet'in konuyla ilgili görüşlerini aldığı yönetici, futbolcu ve taraftarlar, galibiyeti kaçırdıklarını belirterek, "Ortaya konulan futbola sevindik" görüşünü dile getirdiler.
İbrahim Çağlar (Yönetim Kurulu Üyesi): Biz beraberliğe sevinmiyoruz. Galip gelmemiz gerekirdi. Açıkcası bu sonuç beni kesmedi.
Ayhan Akman (Futbolcu): Sancılı bir dönemde alınan sonuç elbette kötü değil. Ancak oyunun karşılığı 3 puan olmalıydı. Galip gelmeliydik.
Veysel Giley (Ultraslan kurucularından, kongre üyesi): Maç öncesi tarihi fark telaffuz ediliyordu. Dolayısıyla Galatasaray üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışıldı. Biz berabere kaldığımız için sevinmedik.
Kadıköy'deki yıllar süren fobimizi, en kötü halde olmamıza karşın yenmemize sevindik. Eze eze oynadığımız için sevindik. 50 bin kişi susarak, 2 bin 500 kişiyi dinliyorsa o zaman bir futbol dersi verilmiştir.
Ahmet Aytaç (Ultrslan eski genel koordinatörü): Beraberliğe sevinilmedi. Galatasaraylı futbolcular üstündeki formanın ve armanın hakkını verdikleri için onlara olan takdirdi. Daha önce yenildiğimiz maçta bile onları tribüne çağırmıştık.

PEGASUS SPONSOR OLDU
Galatasaray'ın sezonun ikinci yarısında maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena'ya şirketlerin yoğun ilgisi sürüyor. Kuzey tribününün isim hakkını Pegasus Hava Yolları aldı. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile Galatasaray Başkanı Adnan Polat yarın Conrad Otel'de düzenlenecek basın toplantısında yapılan işbirliğiyle ilgili kamuoyuna detaylı bilgiler aktaracak.

SAKATLAR KUVVET YÜKLÜYORTeknik Direktör Hagi'nin, Fenerbahçe derbisinden sonra bir gün izin verdiği sarı-kırmızılı futbolcular, dünü dinlenerek geçirirken, sakatlıkları bulunan yıldız oyuncular kuvvet çalışmalarını sürdürdü. Arda Turan, Milan Baros ve Harry Kewell'ın, Florya'ya giderek kuvvet artırıcı programlar uyguladıkları bildirildi. Sol arka adalesinden sakat olan Baros ile belinde ağrıları bulunan Kewell'ın hafta sonu oynanacak Antalyaspor karşılaşmasına yetiştirilmesi için doktorların yoğun çaba harcadıkları kaydedildi. Henüz sadece koşu yapabilen Arda'nın sahalara dönmesi ise 2-3 haftayı bulacak.