Barışma toplantısı kanlı bitti

Fatih'te alacak-verecek meselesi yüzenden aralarında daha öncesinden husumet bulunan iki arkadaşın barışma toplantısında çıkan kavgada 30 yaşındaki Al

Fatih'te alacak-verecek meselesi yüzenden aralarında daha öncesinden husumet bulunan iki arkadaşın barışma toplantısında çıkan kavgada 30 yaşındaki Alper Altuntaş silahla ağır yaralandı.

Medikal işiyle uğraşan Halil Akantaş ile Şemsettin Budak arasında dün alacak-verecek meselesi yüzünden kavga çıktı. İki arkadaş bugün aralarındaki tatsızlığa son vermek için sözleşti. Millet caddesi üzerinde bir kafeteryadaki barışma toplantısına Halil Akantaş arkadaşı Olcay Özdemir'le gelirken, Şemsettin Budak ise Alper Altuntaş ile geldi. Bir süre oturan dört kişi arasındaki konuşma hararetli tartışmaya dönüştü. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Caddeye taşan 4 kişi arasında yaşanan kavga sırasında Olcay Özdemir kendisine muşta (Elin parmakları arasına geçirilen 4 adet yüzük şeklinde demir) ile saldıran Alper Altuntaş'a yanında getirdiği silahla karşılık verdi.

Altuntaş 4 el sıkılan silahtan çıkan bir kurşunla yaralanarak yere düştü. Özdemir, yaralanmasına rağmen yerden kalkarak üzerine gelen Altuntaş'a bu kez jarjörde kalan diğer kurşunları sıktı. Ağır yaralanan Alper Altuntaş olay yerine çağrılan 112 Hızır Acil ambulansı ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı ekipler olay yerine gelerek şüpheli Olcay Özdemir'i silahıyla birlikte gözaltına aldı. Özdemir, ifadesi alınmak üzere Şehremini Polis Merkezi'ne götürüldü.

Yanağından, ensesinden, kolundan ve göğsünden iki olmak üzere 5 kurşunla ağır yaralanan Alper Altuncu'nun ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi

Bir kişinin silahla yaralanan şahsı kovaladığını belirten bir görgü tanığı, olay esnasında çok korktuğunu söyledi. Olay sırasında caddenin çok kalabalık olduğunu ifade eden görgü tanığı kimsenin yaralanmamasını büyük şans olarak gördüğünü aktardı.

Polisin konuyla ilgili geniş çaplı soruşturmasının sürdüğü öğrenildi.