Aslanlara Doğum Günü Partisi

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi'nin ilk aslan yavruları olan Reis, Zühre ve Arzu için yaş günü partisi düzenlendi

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi'nin ilk aslan yavruları olan Reis, Zühre ve Arzu için yaş günü partisi düzenlendi. Aslanların yaş günü, 100'ün üzerinde öğrencinin hediyeleri ve kesilen pastayla coşkulu bir şekilde kutlandı.
Basın mensuplarının kafes içine girmesine izin verildiği doğum günü partisinde, aslan yavruları zaman zaman kükreyerek basın mensuplarını korkuttu. Doğum günü hediyesi olarak et verilen aslan yavruları menüdekileri afiyetle yerken, gelen çocuklar hep bir ağızdan, "İyi ki doğdun aslan" diye bağırdı. Daha sonra doğum gününü temsilen kesilen pasta çocuklara ikram edildi.
Özel Günhan Koleji öğrencilerinin aslan yavrularına hediyesi ise kendi elleriyle çizdikleri resimler oldu. Kutlamadan sonra toplanan resimlerin aslanların kafeslerine asılacağı öğrenildi.
Minik aslanların yaş günü kutlamalarında konuşan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi Genel Müdür Arif Sankur, "Minik aslanlarımız, türleri enderleşen ve Türkiye'de bir yıl aradan sonra dünyaya gelen ilk aslanlarımız. Tabiatta çeşitli sebeplerden ötürü sayıları gittikçe azalan bu aslanlarımızı Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi'nde doğal alanlarına en yakın şekilde ağırlayarak türlerinin yok olmasının önüne geçiyoruz. Burada doğan her hayvan dünya ekolojisi ve doğal
hayatın devamlılığı için büyük bir önem teşkil ediyor" diye konuştu.
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi eğitimcilerinden aslanlarla ilgili eğitim alan öğrenciler, daha sonra hayvanat bahçesini gezdi.