Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden Eğitim Semineri

Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığınca 25-28 Ekim tarihleri arasında Nevşehir Kozaklı Divaibis Termal Resort Hotel'de düzenlenen " Kişilerarası İletişim, Beden Dili ve Çatışma " ile "Ekip Odaklı Problem Çözme Teknikleri" konulu eğitim semineri başladı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden Eğitim Semineri
Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığınca 25-28 Ekim tarihleri arasında Nevşehir Kozaklı Divaibis Termal Resort Hotel'de düzenlenen " Kişilerarası İletişim, Beden Dili ve Çatışma " ile "Ekip Odaklı Problem Çözme Teknikleri" konulu eğitim semineri başladı.
Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 27 Bölge Müdürlüğünden Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlularına ve Orman Genel Müdürlüğü Merkezindeki Bilgi İşlem personeline yönelik düzenlenen eğitim seminerine Eğitim Dairesi Başkanı Abdullah Büber, Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Milli Prodüktivite Merkezi Eğitim Bölüm Başkanı Yıldız Artar, Orman Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Emin Şimdi, Eğitim Dairesi Başkanlığından Şube Müdürleri katıldı.
Ev sahibi olarak seminerin açılış konuşmasını Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara yaptı. İletişimin önemine değinen Kara, "İnsanoğlu toplumsal bir varlıktır, varlığını sürdürebilmek için diğer insanlara ihtiyaç duyar. İnsanlarla birlikte olabilmenin en önemli aracı ise iletişimdir. Bu nedenle iletişim, var olmak ve yaşamak için beslenmek kadar doğal ve kaçınılmazdır. Kendimizi, çevremizi, ait olduğumuz toplumu anlamamız için etkin iletişim şarttır, iletişim becerilerimizi geliştirirsek birbirimizi daha iyi anları" dedi.
Karınca misali dağları, yüz binlerce hektar bozuk, verimsiz sahaları rehabilite ederek verimli hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Kara, "Biz dağları Ferhat gibi delsek de, milyonlarca, milyarlarca fidanı toprakla buluştursak da bu çalışmalarımızı kamuoyuna yansıtan sizlersiniz" dedi.
Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara'nın ardından söz alan Basın Müşaviri Emin Şimdi de konuşmasında, Dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduklarını ifade ederek, "Biz dağlara bayırlara 212 bin km yol,1200 tane havuz yaptık, artık ormanları kameralarla canlı izliyoruz, orman köylülerine yılda 2 Milyar TL kaynak aktarıyoruz. Bunu bizim teşkilatımız yapıyor. Genel Müdürlüğümüz 35 bin çalışanı ile ülkemizin Edirne'den Kars'a her noktasında yer alan güçlü bir teşkilat" dedi.
Orman Genel Müdürlüğü olarak en önemli iletişim araçlarından biri olan kurumsal web sayfası olduğunu kaydeden Şimdi, sözlerine devam ederek,"Aktif bir sitemiz var, günde en az 50-60 bin ziyaretçimiz oluyor. Sizlerden haber akıyor sitemize, Türkiye'nin neresinde ne yapmışız bunu sizler haber yapıyorsunuz. Kilit nokta sizlersiniz. Siz bölge müdürlüğünüzü tanıtıyorsunuz, medya yüzüsünüz. Kilit nokta sizlersiniz, bu yüzden bizler için siz çok önemlisiniz."
Milli Prodüktivite Merkezi Eğitim Bölüm Başkanı Yıldız Artar'da konuşmasında,"Milli Prodüktivite Merkezi olarak kamu kurumlarında iş verimliliğini artırmak için eğitim, araştırma, danışmanlık çalışmaları yapıyoruz. Biz son yıllarda verdiğimiz hizmetlerin çeşitliliğini ve kalitesini hızla artırma çabası içerisindeyiz. Bu seminerin sonunda sizlerin iş yaşamınızdaki sorunlarınıza daha çabuk çözümler üretir bir durumda olarak ayrılacağınız kanaatindeyim" dedi.
Eğitim Dairesi Başkanı Abdullah Büber' de kurumsal kimlik ve tanıtımın çok önemli olduğunu, kurum olarak yapılan çalışmaları yeterince kamuoyuna tanıtamadıklarını ve aktaramadıklarını vurgulayarak, bu konuda siz halkla ilişkiler sorumlularına çok görevler düştüğünü söyledi.
Bakır, "Adana Orman Bölge Müdürlüğünün 14 Ekimde düzenlediği " II. Defne Şöleni"ni ile kamuoyunda ses getirdiğini dile getiren Büber takdir edilen öyle bir kampanya başlattılar ki "defne değil define" slogan oldu. İmajımızı artıran bu çalışmanızla, bizde odun dışı orman ürünlerine yönelik eğitim ve tanıtım çalışmalarımıza daha bir önem vermeye başladık. Bizler kurumumuzu ne kadar iyi temsil edersek kurumumuzda o kadar yücelir. O nedenle buradan edindiğiniz bilgileri etrafınızla da paylaşın ki başarınız katlanarak çoğalsın" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Fahri Temizyürek katılımcılara seminerin ilk dersi "iletişim becerileri" konusunu anlattı.
4 gün sürecek seminerde katılımcılara, Asuman Uğur tarafından Protokol Yönetimi,
Yrd. Doç. Dr. Erol İlhan tarafından Medya ve İlişkiler, konularında eğitim verilecek. Seminer Nevşehir, Ürgüp, Göreme yöresinin tanıtımı turu ile sona erecek.