Moral FM'den yeni programlar

Türkiye'nin ilk özel kültürel radyosu olan Moral FM yayın akışına dört yeni programı ekledi.

Programcıları arasına Prof. Dr. Şener Dilek, D

Türkiye'nin ilk özel kültürel radyosu olan Moral FM yayın akışına dört yeni programı ekledi.

Programcıları arasına Prof. Dr. Şener Dilek, Doç. Dr. Şadi Eren ve Ahmet Bulut'u katan radyo, programcı sayısını 44'e çıkardı. Türkiye'de yayın akışında, 44 programcıyla 45 farklı programa yer veren başka bir özel radyo olmadığını belirten Moral FM Yayın Yönetmeni İsmail Tongar, "Aramıza yeni katılan değerlerimizle daha dinlenir ve yararlı bir yayıncılığın altına imza attık. Son dönemlerde kamuoyunda manevi yönü ile tanınan şahsiyetlerle programlar yapmaya ağırlık veriyoruz. Bu bağlamda yeni programlarımız önemli bir boşluğu dolduracaktır" dedi.

Moral FM'de yayınlanmaya başlayan yeni programlar ve yayın saatleri şöyle:

Nur Mektebi, Risale-i Nur'un Metot ve Gayesi ve Marifet İklimi gibi kitaplarıyla ve ilmi çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Şener Dilek'le Tefekkür Bahçesi programı Pazar günleri saat 16:30 da dinleyenleri ile buluşacak.

Osmanlı zamanında Ramazan aylarında sarayda Padişah huzurunda yapılan "Huzur Derslerinde" okutulması usulden olan, Osmanlı medreselerinde asırlarca ders kitabı olarak okunan ve üzerine 250'den fazla şerh ve haşiyeler yazılmış olan Kâdı Beydâvî'nin "Envâru't - Tenzîl" isimli tefsirini Türkçe'ye kazandıran tefsir uzmanı Doç. Dr. Şadi Eren "Beydavi Tefsirinden Nükteler" isimli programıyla Pazar günleri saat 20:00 de dinleyenleri ile buluşacak.

Namaz Gönüllüleri Platformu'ndaki çalışmaları ve televizyon programlarıyla tanınan, yazar Ahmet Bulut Cuma günleri saat 12:05 de "Manevi Dünyamız" isimli programla yayın akışındaki yerini alacak.

Moral FM'de geçen yıldan beri "Karakalem ve Entelektüel Bakış" isimli programlarına devam eden, Risale Okumaları ismiyle seri kitapları olan yazar Metin Karabaşoğlu, kitaplarının radyo versiyonunu gerçekleştireceği ve kitaplarıyla aynı adı taşıyan "Risale Okumaları" isimli programını Salı günleri saat 21:30 da gerçekleştirecek.