Maskeli Eylem

Bursa'da evlerinin yakınında bulunan arıtma tesisindeki kokuya dayanamadıklarını belirten vatandaşlar, maske takarak eylem yaptılar.

Bursa'nın en gözde semtlerinden Nilüfer'e bağlı Altınşehir Mahallesi Poyrazkent Sitesi sakinleri, 6 yıldır Batı Arıtma Tesisi'nde bulunan arıtmadan koku geldiğini ve hiç bir önlem alınmadığını iddia ettiler. 60 kişilik grup, yürüyüş yaparak Büyükşehir Belediyesi'ne seslendi. Çocuklara maske taktıran vatandaşlar, 'Arıtma Tesisi İstemiyoruz', 'Suyu Arıtırken Temiz Havayı Kirletmeyelim', 'Arıtma Tesisine Evet Pis Kokuya Hayır' sloganlarıyla arıtma tesisine kadar yürüdüler. 6 yıldır bu kokuya
dayanamadıklarını, yazın bile koku geldiğinde camlarını kapatıp evde oturduklarını söyleyen mahalle sakinleri, bu duruma çözüm bulunmasını istediler.
Poyrazkent Site yöneticisi Yüksel Binici, "Mahallemizde 6 yıldan bu yana ikamet etmekteyiz. Arıtma tesisinin yaydığı pis koku tüm mahalle halkımızı etkilemekte ve rahatsız etmektedir. Bizler sürekli bu problemin giderilmesi için yetkili mercilere başvurduk. Bizlere bu kokunun kısa vadede giderilmesine yönelik ikna edici bilgi verilmedi" dedi.
Arıtma tesisi yapılırken suyun arıtılması yanında havanın da kirletildiğini belirten Binici, "Ev sahipleri olarak ve kiracı olarak bizler evlerimizde oturamıyoruz. Kiracı olarak taşınanlar kısa sürede başka yerlere taşınıyor. Bu koku ile yaşamaya mahkum değiliz. Netice itibariyle bu kokunun giderilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz" diye konuştu.