Doğu Anadolu'ya dördüncü tesis

Saran Holding'in sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Hakkari Çukurca'da yaptırılan spor salonu hizmete açıldı.

Saran Holding Yönetim Kurulu Baş

Saran Holding'in sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Hakkari Çukurca'da yaptırılan spor salonu hizmete açıldı.

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaptırılan spor salonu hizmete açıldı. Saran Holding'in "Çocuklara yönelik eğitim ve spor" misyonuyla Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaptırdığı dördüncü spor salonunun açılış töreninde, Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Çukurca Kaymakamı Levent Öztin, çok sayıda öğrenci ve vatandaş da hazır bulundu.

Saran tarafından daha önce Doğubeyazıt, Patnos ve Ardahan'da yaptırılan diğer salonlar gibi sarı lacivert renklere boyanan tesis, Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Çukurca'da 2004 yılında kapatılan ve yıkılan eski cezaevi binasının arazisi üzerinde inşa edilerek ilçeye kazandırıldı.

Saran Holding tarafından yaptırılan spor salonu basketbol, voleybol ve salon futbolu gibi müsabakalara ev sahipliği yapacağı gibi, çevre okullar beden eğitimi dersleri de yapabilecekler. Bu yatırım, ayrıca bölge gençlerinin ve çocuklarının daha sağlıklı koşullarda sporla ilgilenebilmesi adına atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

Milli Eğitim'e bağışlanan Çukurca'daki spor salonu ile ilgili konuşan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Çocukları spora teşvik etmek, daha sağlıklı nesiller yetişmesine olanak sağlamaktır." dedi.

Saran, sporculuktan gelen ve sporun da içinde olan bir işadamı olarak, bölgeye kazandırılan salonlar ile Doğu Bölgesi'nde şampiyon sporcuların yetişmesini beklediklerini ifade etti.