Deprem Simülasyon Tırı Bilgilendirmeye Devam Ediyor

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) 10

Deprem Simülasyon Tırı Bilgilendirmeye Devam Ediyor
Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) 10. kuruluş yıldönümünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle oluşturduğu Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ı Denizli'de vatandaşları bilgilendirmeye başladı.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) 10'ncu kuruluş yıldönümünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle oluşturduğu Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ının Bursa'dan sonraki durağı Denizli oldu. İncilipınar Parkı yanına kurulan ve eğitim çalışmalarını vermeye başlayan Tır, deprem konusunda bilgilenmek isteyenlere hizmet veriyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eğitmenlerinden oluşan bir ekip, kamu görevlileri, öğrenciler ve halka depremi, depremden korunma yolları ve zorunlu deprem sigortasını anlatıyor. Tırın ev gibi düzenlenen bir köşesinde ise 6.0 büyüklüğündeki bir deprem yaşatılarak, sarsıntı anında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi verilirken, vatandaşların ilk günden itibaren ilgi göstermesi dikkat çekti.
Projeyle ilgili bilgi veren Doğan Kalafat, '"54 günde Batı Anadolu Bölgesi'ndeki 10 il, 14 ilçeyi dolaşıp, deprem ve deprem sigortası konusunda bilgi vereceğiz. Tırımızda Elazığ'da olan 6 büyüklüğündeki depremi yaşatıyoruz. 50 bin kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz" dedi.
Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ının Denizli'den sonraki durağı Aydın'ın Nazilli ilçesi olacak ve tur 12 Kasım'daki İstanbul ziyaretiyle sona erecek.