Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'dan Mardin'e hareket edecek. Gül, Mardin Valiliği'ni ziyareti sonrası tarihi bina açılış törenine katılacak. Mard

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'dan Mardin'e hareket edecek. Gül, Mardin Valiliği'ni ziyareti sonrası tarihi bina açılış törenine katılacak. Mardin Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni ziyaretinin ardından Gül, Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde Abidin Dino Resim Sergisi'ni açacak. Gül, Cumhuriyet Meydanı ve Kasımiye Medresesi'ni ziyaret ettikten sonra Mardin Artuklu Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılacak. Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret edecek Gül, Yay Grand Otel'de düzenlenecek akşam yemeğine iştirak edecek.

(11.15-12.15-14.00- 14.35-15.:00-16.30-17.15-19.30)

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yeni binada toplanacak. (13.00)

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak. (11.30)

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yeni üye yapısıyla ilk toplantısını bugün yapacak.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sheraton Otel'de 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi' konusunda basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

RTÜK tarafından gerçekleştirilen 'Kadınların Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması-2' konulu kamuoyu araştırmasının sonuçları açıklanacak. (11.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ayrı ayrı BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Afganistan Hizbi İktidarı İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aminuddin Şifacu'yu parti genel merkezinde kabul edecek. (11.00/14.00)

Agos Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan açılan davada sanıkların yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Samsun'da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılacak 'Türkiye Kalkınma Ajansları için Avrupa Bölgesel Kalkınma İyi Uygulama Örnekleri' konulu programa katılacak. (10.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros Kouvelis'in katılımıyla 4. Dönem Türk-Yunan Karma Ekonomik Komisyon toplantısı, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda yapılacak. (10.30)

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde KCK davasına devam edilecek. (09.30)

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ekim ayı olağan meclis toplantısı yapılacak. (16.00)

S.S Flora Çiçek Üretim Pazarlama Kooperatifi ve Uluslararası İnterflora Çiçekçileri Derneği tarafından organize edilen "İzmir'den Ankara'ya Cumhuriyet Çiçek Koşusu" programıyla ilgili basın açıklaması düzenlenecek. (10.00)

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı ve Dünya Bankası'nın ortaklaşa düzenleyeceği 'Kayıt dışılık; Nedenler, Sonuçlar, Politikalar' konulu panel Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapılacak. (14.00)

AVRASYA FEED

Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi Akif Ayhan, Tacikistan'ın Türkiye ile dostluk ve kardeşlik değerleriyle bağlı bir ülke olduğunu kaydederek, Mevlana'nın iki dost ülke arasında kaynaşma ve yakınlaştırma köprüsü olacağını ifade etti.

Özbekistan Sağlık Baklanlığı, çocuk felciyle mücadele amacıyla üçüncü aşı kampanyasını başlatıyor.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta son maçında Kayserispor ile Beşiktaş Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (20.00)

Beko Basketbol Ligi 2. hafta maçları Pınar Karşıyaka – Galatasaray Cafe Crow karşılaşmasıyla tamamlanacak. (19.00)

Süper Lig takımlarının haftanın maçları ile ilgili teknik adam, oyuncu ve yöneticilerin değerlendirmeleri takip edilecek.

Manisaspor ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI- International Cycling Union) tarafından 5 kıtada düzenlenen bisiklet yarışlarına katılacak olan kuracakları profesyonel bisiklet takımıyla ilgili basın toplantısı yapılacak. (15.00)