Bbp İle Sp Arasındaki İttifak İddiaları

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Saadet Partisi ile ittifak iddialarıyla ilgili olarak, "İhtiyaç duyulursa giderim görüşürüm, gelirler görüşürüm" dedi.

BBP Genel Başkanı Topçu, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'yi makamında ziyaret etti. Topçu, ziyarette gazetecilerin SP ile BBP'nin ittifak iddialarını sorması üzerine, partiler arasında milliyetçi kuvvetlerin meclis dışında kalmaması gerektiğine işaret ederek, "Refahyol hükümetine Genel Başkanımız Sayın Yazıcıoğlu ciddi destek verdi. Memleket meselelerinde müşterek olan partileriz. İhtiyaç duyulursa SP'yi ziyaret ederim görüşürüm, ayrıca onlarda gelirler görüşürler bizimle" diye konuştu.
Topçu, Kurban Bayramı öncesi arife günü Pakistan'a gideceklerini hatırlatarak, bayramın ikinci günü Pakistan'da 'Muhsin Yazıcıoğlu' köyünü kuracaklarını söyledi. Topçu, "Sayın Genel Başkanımızın eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte bir komisyon oluşturduk. BBP olarak toplanan yardımlarla Pakistan'da köy yapma çalışmamız var. Yazıcıoğlu'nun köyünün temelini atacağız. Mehmet Akif Ersoy, İzzet Begoviç ve bazı önemli şahısların köylerini yapıyoruz. Bu köyde ihtiyaç duyulan her şey olacak. Kurban bayramını
orada geçireceğiz. Kurbanları orada keseceğiz" dedi.
Topçu, Kızılay'ın herkesin yardımına koştuğunu anlatarak, Kızılay'ın maddi durumunun iyi olması gerektiğine işaret etti. Fitrelerin doğru yere doğru kişilere verilmesi gerektiğini kaydeden Topçu, Kızılay'ın kalıcı hizmetler koyması gerektiğini belirtti.
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise, "Muhsin Yazıcıoğlu çok iyi bir bağışçımızdı. Ülkemizde afet olsa hemen katkı sağlardı. Kızılay camiası kendisini yakın bilirdi. Sayın Topçu ve ekibinin ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.