Asya Challenge Kupası'nda kuralar çekildi

Asya ülkeleri milli takımları arasında düzenlenen AFC Challenge Cup 2012 futbol turnuvasında kuralar çekildi. Asya Futbol Konfederasyonu'nun (AFC) Kua

Asya ülkeleri milli takımları arasında düzenlenen AFC Challenge Cup 2012 futbol turnuvasında kuralar çekildi. Asya Futbol Konfederasyonu'nun (AFC) Kuala Lumpur'daki merkezinden yapılan kura çekimi sonucunda gruplar belli oldu.

Turnuvaya katılacak 20 takım dört grupta mücadele edecek. Her grupta dört takımın yer aldığı turnuvada, Türkmenistan milli takımı Hindistan, Pakistan ve Tayvan ile Laos arasında yapılacak mücadelenin galibi ile B grubunda yer alacak. Grup maçları, 20-31 Mart 2011 tarihinde yapılacak.

Asya milli takımları arasında ikinci dereceli bir turnuva olan AFC Challenge Kupası'nda ön eleme maçları şubat ayında başlayacak. Ön eleme maçlarında Butan ile Afganistan, Filippinler ile Moğolistan, Tayvan ile Laos ve Kamboçya ile Makao karşılaşacak.

Daha sonra Mart ayında grup maçlarına start verilecek. A grubunda Myanmar, Filistin, Bangladeş ve Butan ile Afganistan karşılaşmasının galibi mücadele edecek. C grubunda Tacikistan, Maldivler, Kırgızistan ve Kamboçya ile Makao'nun galibi yer alacak. D grubunda ise Küzey Kore, Nepal, Sri Lanka ve Filippinler ile Moğolistan galibi oynayacak.

Grup maçları sonunda her gruptan iki takım bir üst tura çıkacak. Kupa'daki son maçlar 2012 yılında oynanacak.