Artova-Zile grup yolu açıldı

Tokat'ın Artova ile Zile ilçelerini birbirine bağlayan 20 km grup yolu yapılan törenle hizmete açıldı.

Artova'nın Gümüşyurt köyünde yapılan grup

Tokat'ın Artova ile Zile ilçelerini birbirine bağlayan 20 km grup yolu yapılan törenle hizmete açıldı.

Artova'nın Gümüşyurt köyünde yapılan grup yol açılışına Tokat Valisi Şerif Yılmaz, milletvekilleri Osman Demir, Hüseyin Gülsün, Dilek Yüksel, Reşat Doğru, Artova Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Artova Belediye Başkanı Abdullah Öztürk, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İl encümen ve belediye encümen üyeleri, İl ve ilçe daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Semah gösterisi ve halk oyunlarıyla devam eden programda konuşma yapan MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, bundan bir yıl önce Gümüşyurt köyüne geldiğinde köylülerin yolların yapılmamasından dert yandıklarını belirterek, kısa bir süre içerisinde yapılan yolda emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir ise "İktidarların en mutlu günü hizmetleri tamamlamış olduğu günlerdir. Bizler de güzel bir hizmeti tamamlamış ve hizmete açmışız. İktidarlar güzel hizmetler yaparlar, ama en güzel hizmetlerden biri nedir derseniz yoldur yol medeniyettir. Yol ekonomidir, yol olmadığı zaman ürettiğiniz pazara gidemez pazardan da ihtiyacımız olanları alıp evimize getiremeyiz." dedi.

Milletvekili Hüseyin Gülsün de "Bu yol Artova ilçesi ve Zile ilçemiz için çok büyük önem arz etmekte. Çünkü burada yaşayan köylü vatandaşlarımızın büyük bir bölümü alış verişleri için Zile ilçemizden yapmaktadırlar." diye belirtti.

Milletvekili Dilek Yüksel, 28 köyün ortak kullanımı olan Artova, Zile grup yolunun tamamlanarak açılmış olmasından büyük sevinç duyduklarını ifade etti. Yüksel, "Bizler KÖYDES dedik, BELDES dedik, imkânların hepsini rantabl bir şekilde hiçbir köyü ayırt etmeden tüm köylerimize yardım ettik. Tamamlamadığımız hiçbir grup yolumuz kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

Yıllardan beri çekilen bir sıkıntının giderilmesinin mutluluğunun hep beraber yaşadıklarını söyleyen Tokat Valisi Şerif Yılmaz, şöyle konuştu: "Tokat büyük bir il 4500 km köy yolumuz var. Bunun tamamını asfalt yapmamız mümkün değil. Bunun şu an itibarıyla yarısı asfalt yarısı stabilize, ancak ulaşılamayan hiçbir köyü yok. Bu grup yolumuz bu bölgede yaşayan 28 köyü Artova, Zile, Çamlıbel ve Yeşilyurt olmak üzere buralarda yaşayan vatandaşlarımızı çok yakından ilgilendirmekte. Artova ve Zile kaymakamlarımıza bu yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Gümüşyurt Köyü Muhtarı Kasım Atak grup yolunun açılmasında katkıları bulunan Tokat Valisi Şerif Yılmaz'a plaket verdi.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de "Zile-Artova yolunu çok önemsiyoruz, çünkü bu yol bozulmadan önce 28 köyümüz ticari bağlantılarını Zile ile yapıyorlardı. Silisözü dediğimiz bu köyleri Zile'miz için bir merkez bankası olarak görüyoruz. Zile-Artova yolunun yapılmasıyla birlikte bölgeyle ticaretimizin tekrar canlanacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.