Alonso'ya yağmur bereketi

Formula 1'de yağmurun etkisinin fazlasıyla hissedildiği sezonun 17. yarışı olan Kore Grand Prix'sinde zaf...


Formula 1'de yağmurun etkisinin fazlasıyla hissedildiği sezonun 17. yarışı olan Kore Grand Prix'sinde zafere Ferrari'den Fernando Alonso ulaştı. İspanyol pilot, 55 tur üzerinden gerçekleştirilen mücadelede 2 saat 48 dakika 20.810 saniyelik zamanıyla birinciliği elde etti. Bu yıl ilk kez takvime eklenen Kore GP'sini 25 puanla tamamlayan Alonso, şampiyonluk için çekiştiği rakipleri Red Bull'dan Mark Webber ve Sebastian Vettel'in yarışı tamamlayamaması üzerine pilotlar klasmanının yeni lideri oldu.

Güvenlik aracı devrede
Mücadelenin henüz üçüncü turunda şiddetli yağmur nedeniyle yarışa ara verilmek zorunda kalındı. 45 dakika sonra yağışın hafiflemesi üzerine güvenlik aracının arkasında pilotlar yeniden yarışa başladı. 17. turun sonunda yağmurun etkisini artırması sonucu güvenlik aracı bir kez daha piste girmek zorunda kaldı. Sebastien Buemi'nin Timo Glock'a çarpması sonucu da güvenlik aracı piste girdi.
Red Bull'a çifte şok
Kore GP'sine ilk iki sırada başlayan Red Bull pilotları Vettel ve Webber, günün şanssız isimleri olarak dikkat çekti. 19. turda Vettel'in ardında ikinci sırada olan Avustralyalı pilot, 12. dönüşü genişten alınca aracını toparlayamadı ve spin atarak, önce duvara sonra da Mercedes GP'den Nico Rosberg'in aracına çarptı. Her iki pilot da yarış dışı kalırken, güvenlik aracı yine piste girdi.
46. turda yarışın liderliğini elinde bulunduran Vettel, motorundaki arıza nedeniyle mücadeleyi terk etmek zorunda kaldı.
Yarışta ikinciliği 2:48:35. 809'luk derecesiyle McLaren'den Lewis Hamilton kazanırken, üçüncü sırayı 2:48:51. 678 ile Ferrari'den Felipe Massa elde etti. Adrian Sutil, Vitaly Petrov, Timo Glock, Sebastien Buemi, Lucas di Grassi, Jarno Trulli ve Nico Rosberg mücadelede finiş çizgisini göremeyen diğer sürücüler oldu. Formula 1'de sezonun kalan iki yarışı, 7 Kasım'daki Brezilya GP'si ile 14 Kasım'daki Abu Dabi GP'si olacak.