Yeni Passat ve yeni Jetta şov yapacak!

Fuar için bir hafta zaman kaldı. Volkswagen İstanbul Auto Show'da ilk kez türk tüketicisi ile buluşturacağı Passat ve Jetta, fuarın en çok öne çıkan yıldızı olmaya şimdiden adaylar. İşte Volkswagen'in fuar hazırlıkları...

Yeni Passat ve yeni Jetta şov yapacak!
İstanbul Auto Show’da Yeni Passat modelinin Türkiye lansmanını gerçekleştirecek Doğuş Otomotiv – VW Binek Araç, ayrıca yıl içinde pazara sunulan Touareg modelini ve önümüzdeki günlerde tüketicilerle buluşacak olan Yeni Jetta, Polo GTI modellerini de sergiliyor.

Lüksün yeni yorumu Yeni Passat


Her yönüyle tamamen yenilenmiş Yeni Passat daha çevreci, ekonomik ve çok daha fazla sürüş zevki sunuyor. Volkswagen’in tasarım DNA’sını takip eden yeni yüzü ile dinamik bir görünüme sahip olan Yeni Passat, sade ve yatay hatlarıyla yüksek karakterli bir duruş sergiliyor.

Volkswagen’in 2010 yılının Yeşil Motoru ödülüne sahip “BlueMotion Technology” motorları ile pazara sunulacak olan Yeni Passat’ta Trendline, Comfortline ve Highline olmak üzere müşterilerin ihtiyaçlarına göre belirlenmiş üç farklı donanım donanım seviyesi olacak.

Kendi segmentinde fark yaratan teknoloji...
Her nesli ile kendi segmentinde fark yaratan Passat, 7.nesli bu geleneği başarıyla devam ettiriyor. Özellikle beşinci ve altıncı nesilleri ile Türk kullanıcılarının beğenisini kazanmış olan Yeni Passat, 7.nesli ile Volkswagen DNA’sına uygun olarak yeniden tasarlanırken güvenlik özellikleri, konforu ve kalitesi ile rakiplerinin bir adım önünde olmayı sürdürüyor. Yeni Passat’ta Stop/Start ve Fren Enerjisi Geri Kazanım Sistemi tüm donanımlarda standart olarak yer alıyor.

Yeni Passat’ın iç mekanı tasarımının temelinde yer alan dinamizmi takip eden bir anlayışla oluşturulmuş. Fonksiyonel ve okunması kolay göstergeler, matlaştırılmış krom dekorlar yüksek standart donanımı ve genel tasarım yapısı ile Yeni Passat kullanıcılarına keyifli ve rahat yolculuklar vaad ediyor.

Üst düzey teknolojik donanımlara sahip olan Yeni Passat’ta, opsiyonel olarak sunulan Dinamik Aydınlatma Asistanı’na sahip Bi-xenon farlar, ön cama entegre kamera ile görüş seviyesini her zaman maksimumda tutarken, standart olarak sunulan Dinamik Viraj Farları ile de virajları sorun olmaktan çıkarıyor.

Artırılmış güvenlik

Güvenlik konusunda da hassas tutumunu Yeni Passat’ta da devam ettiren Volkswagen, rakipleriyle arasında fark yaratan Şehiriçi Fren Asistanı ve Yorgunluk Algılama Asistanı gibi teknolojilerle ön plana çıkıyor.

Segmentinin en kapsamlı güvenlik paketine sahip olan Yeni Passat, Comfortline paketinden itibaren standart olarak sunulan Yorgunluk Takip Asistanı ile kullanıcının sürüş tekniğini belirli periyotlarla sistem tarafından kontrol altında tutup, yorgunluğu hissedip sürücüyü uyarıyor. Elektronik Park Freni’nin bir düğme ile çalıştırıldığı Yeni Passat’ta, opsiyonel olarak sunulan Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) ile güvenli sürüşler sunarken, Şehiriçi Fren Asistanı ise şehir içindeki kaza olasılığınızı azaltıyor.

Sınıfının en çevreci motorları...

Tüm motor seçeneklerinde Bluemotion Teknolojisine sahip olacak Yeni Passat biri benzinli olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle pazara giriş yapacak. Yeni Passat, BlueMotion Technology ile donatılmış 1.4 TSI 122 PS, 1.6 TDI 105 PS, 2.0 TDI 140 PS ve 2.0 TDI 170 PS motorlar ile kullanıcıların performans ve düşük yakıt tüketimi taleplerine farklı alternatifler sunuyor.

Ekonomi ve çevrecilik konusunda sınıfındaki motor seçeneklerinden farklılaşan 105 HP’lik 1.6 TDI motor 100 km’de 4,3 litrelik ekonomik yakıt tüketim değeri ile dikkat çekiyor. Yeni Passat’ta yer alan Volkswagen’in çift debriyajlı Tiptronik DSG şanzımanı ise manuel ve otomatik şanzımanın farklı özelliklerini tek bir alternatif altında topluyor.

Yeni Jetta en çevreci TSI motorla 2011’de Türkiye’de

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’nin ilk olarak 1979 yılında tanıttığı ve aradan geçen 31 yıl içinde ulaştığı 9,5 milyon adet satış rakamıyla önemli bir başarı yakalayan Volkswagen Jetta’nın altıncı nesli, Volkswagen’in çevre duyarlılığı konusunda ödül rekortmeni TSI motor seçenekleriyle ile birlikte Türkiye pazarında 2011’de satışa sunulacak.

Volkswagen’in 1.2 TSI teknolojisine sahip 105 beygir gücündeki motoru, gerçek bir sürüş keyif sunarken diğer yandan benzinli motorlar için yakıt tüketiminde çarpıcı tasarruf değerleri sağlayarak kullanıcının her türlü ihtiyacına cevap verebiliyor. TSI teknolojisi düşük CO2 emisyon değerleri ile çevreye karşı duyarlı bir duruş sergiliyor.

Yenilikçi ve çağdaş tasarım anlayışından sportif sürüş keyfine kadar Volkswagen marka ruhunun tüm özelliklerini yansıtan Yeni Jetta Volkswagen tasarım DNA’sının son örneği. En yenilikçi tasarım teknolojileriyle geliştirilen Yeni Jetta, yüksek performansı ve kusursuz tasarımını sınıfındaki en yüksek güvenlik ve konfor özellikleriyle birleştirerek tüketiciye sunuyor.