'Ses Perdesi' Tarık Akan'la açıldı

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinin yaşam öyküleri ve dillerden düşmeyen replikleriyle konuk olduğu Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu 'Ses Perdesi' program

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinin yaşam öyküleri ve dillerden düşmeyen replikleriyle konuk olduğu Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu 'Ses Perdesi' programı yeni sezonu Türk Sineması'nın ustalarından Tarık Akan ile açtı.

Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu stüdyolarında hazırlanan "Ses Perdesi" isimli program, Türk Sineması'nın unutulmaz filmlerine imzasını atmış efsanevi oyuncuların anısını yaşatmaya devam ediyor. 15 günlük periyotlar halinde yayınlanan ve on beş dakikalık bölümlerden oluşan programda, sinema oyuncularının yaşam öykülerinin yanı sıra programa konu olan oyuncuların filmlerinden derlenen diyaloglara da yer veriliyor.

Türk Sineması'nın usta oyuncularının yer aldığı 'Ses Perdesi'nin ilk bölümünde yılların eskitemediği bir isim konuk oldu. Bir dönem, muzip gülüşü, samimi oyunculuğu ve modern yüzüyle Türk Sineması'nın en ünlü jönlerinden Tarık Akan. Akan, yaşam öyküsü ve filmlerinden bölümlerle Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu dinleyicilerle buluştu.

Ekim ayında başlayan yayın döneminde yeni bölümleri ile dinleyicileriyle buluşacak olan ''Ses Perdesi'', yine zaman yolculuğuna çıkacak. 1950'li yıllarda, komik tiplemesiyle, halktan biri olarak kabul gören, Bedia'nın partneri Horoz Nuri Vahi Öz, o dönemin bol mendil ıslattıran, masum yüzlü, acınası köy kızı rollerindeki Muhterem Nur ve güldürürken ağlatan, mahallenin iyi kalpli delikanlısı, sinemamızın Turist Ömer'i Sadri Alışık gibi pek çok isim, Yaşar Üniversitesi'nin www.yasar.edu.tr internet adresi üzerinde bulunan İnternet Radyosu'nda bir araya gelecek.