Hepar Genel Başkanı Pamukoğlu Denizli'de

Denizli'ye gelen Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, türbanın sadece ünivarsitelerde serbest olabileceğini söyledi.

Seçimle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere gezilerini sürdüren HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Denizli'ye geldi. Denizli Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile soruları yanıtlayan Pamukoğlu, türban tartışmalarıyla ilgili olarak iki yıl önce partilerinin doktrininde yaklaşımlarını açıkladıklarını belirterek, "Kimsenin kılığıyla kıyafetiyle işimiz yok. Ama bu konu Türkiye'de siyasi rant haline getirildi. Partiler ve kişiler bu konudan siyasi ikbal ve rant bekliyor. İktidardaki partinin
türban istismarından başka bir hüneri yok. Şimdi buna CHP'de denilen parti de katıldı. CHP'nin bugün dediği ertesi günü tutmuyor. Başı başka, ortası başka, aşağısı başka şey diyor. Bizim bakışımız belli. Parti doktrinimizde de var. Üniversitelerde türban serbest olmalıdır. Ama kamu kuruluşlarında, ilköğretim ve orta öğretimde söz konusu olamaz" dedi.
HSYK ve Anayasa Mahkemesi'ne üye seçimlerine de eleştiriler yönelten Pamukoğlu, demokrasinin iki ayağı olduğunu, bunların seçme ve seçilme ile denetleme olduğunu belirterek, "Maalesef Türkiye'de denetleme ayağı yok. Bu ülkede her şey satılıyor, köprüler satılmak isteniyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Bu, yurttaşlık bilincinin kaybolması demektir" diye konuştu.
"Türkiye'de 20 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor" iddiasında bulunan Pamukoğlu, "Siz bu koşullarda demokrasiyi yürütemezsiniz" görüşünü dile getirdi.
Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmaların yersiz olduğunu belirten Osman Pamukoğlu, "Limanları köprüleri sattınız, bitirdiniz. Kurbanda dışarıdan hayvan getirmeye kalkıyorsunuz. Şimdi sıra şahsi ikbale geldi. Her şeyi yaptınız bir o kaldı" ifadelerini kullandı.
Genel seçimlere hazır olduklarını, 60 il ve 500 ilçede örgütlendiklerini ifade eden Pamukoğlu, referandumdan sonra partilerine üyelik başvurularında ciddi bir artış yaşandığını belirtti. Artışın bir bölgede değil Türkiye genelinde olduğunu söyleyen Pamukoğlu, "Ocak'ta ikinci genel kurulumuzu yapacağız. Referandumdan önce 80 bin kişi üzerinde yapılan ankette oy oranımız yüzde 5.2 idi. Referandumdan sonra yapılan anketlerde ise yüzde 7.5'e yükseldi. Tüm teşkilatlarımızda üyelik için ciddi bir başvuru artışı
var. Yurttaşlarımız artık eski demogoglardan, siyaset cambazlarından vazgeçiyor" şeklinde konuştu.