Fenerbahçe - Galatasaray maçından notlar

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı - lacivertli taraftarlar t

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı - lacivertli taraftarlar tribünleri tamamen doldururken, takımlarına büyük destek verdi.

Galatasaray takımı ısınmaya çıktığı zaman stat hoparlöründen "Bir mahsun mor menekşe" şarkısı çalındı. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümü de tamamen doldurdu.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan derbide sarı - lacivertli takımdan Yobo, Dia, Stoch, Niang ilk kez forma giyerken, sarı - kırmızılı takımda ise Cana, Misimovic ile Pino ilk kez bu derbide görev alıyor.

Derbi maç için taraftarlar saat 16.00'dan itibaren stata alınmaya başlandı. Bu arada İstanbul polisi de iki takım taraftarları arasında yaşanabilecek gerginlik ve kavgalara erken müdahale edebilmek amacıyla Kadıköy'de geniş güvenlik önlemleri uyguladı.

MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine her zaman olduğu gibi medya mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul Şubesi derbi için toplam 275 basın mensubunu akredite ederken, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 175 gazeteci, saha içinde de 100 foto muhabiri karşılaşmayı takip edecek.

Akredite yaptıranlar arasında 15'i Rumen, birer İtalyan ve Fransız olmak üzere 17 yabancı gazeteci de yer aldı.

FENERCELL TRİBÜNÜ AÇILDI

Bu arada maç öncesi, Fenerium alt tribünde Fenercell ve Avea işbirliğiyle ''Fenercell Tribünü'' açıldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda eski adı Fenerium alt sarı tribün olan bölüm, bundan böyle ''Fenercell Tribünü'' olarak hizmet verecek.

Öte yandan yayıncı kuruluş Lig Tv, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Spider Cam (Örümcek kamera) kullanıyor.