Ege'nin kedi oskarını 'Oskar' kazandı

İzmir Uluslararası Kültürpark Alanı'nda Egeli hayvan severleri buluşturan Efor Fuarcılık, kedileri de yarıştırıyor.

Pet Show 2010 13. Evcil Hayvan S

İzmir Uluslararası Kültürpark Alanı'nda Egeli hayvan severleri buluşturan Efor Fuarcılık, kedileri de yarıştırıyor.

Pet Show 2010 13. Evcil Hayvan Show Fuarı, kedileri renkli ve ilginç görüntülerine de sahne oldu. Çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan İzmir Fuar Alan'ı birbirinden ilginç yarışmalarda insanları minik dostları kedilerde mücadele verdi. 'Kedi Güzellik Yarışması'nın birincisi Beyhan İntepe'nin sahibi olduğu İran kedisi 'Oskar' oldu.

Ege Bölgesi ve İzmir'den on binlerce hayvanseverin ziyaret ettiği evcil hayvanlar fuarının 3. günü düzenlenen Kedi Güzellik Yarışması'na 30 kedi katıldı. Sahipleri kadar minik dostlarında heyecanları yüzlerinden okundu.

Sahiplerinin kucaklarında renkli görüntüler sergileyen kedilerin yarışmasını organizasyon ziyaretçileri ilgiyle izledi. Sevimlilikleri ile 7'den 77'ye herkesin beğenisini toplayan kedilerden Beyhan İntepe'nin sahibi olduğu İran kedisi 'Oskar' birinciliği kazandı.

İkinciliği ise, Osman Konak'ın 6 aylık dişi 'Bayanka' isimli Van Kedisi aldı. Özgül Gezgin'in 9 aylık dişi 'Scotish Fold' cinsi 'Leydi' isimli kedisi de üçüncü oldu.

Veteriner Hekim Hakan Boyar, Yardımcı Doç. Dr. Seval Çetin ve Veteriner Hekim Berna Bostanbaş yarışmanın jüri heyetini oluşturdu. Jüri üyeleri dereceye girecek kediler için oldukça zorlandı. Kediler jüri üyeleri tarafından fiziki bir muayeneye tabi tutulurken, diş, çene, kemik yapıları ve yürüyüş gibi kriterlere göre de değerlendirildi.

Etkinlik alanında kendilerine ayrılan bölümde sıralarını bekleyen kediler ve sahipleri heyecanlı dakikalar yaşadı. Kedilerini ilk olarak jüri üyelerine gösteren kedi sahipleri daha sonra alanda, izleyicilere de kedilerini gösterdi. İzleyiciler kedileri severken, objektiflere de poz vermeyi ihmal etmedi.

Yarışmanın sonunda Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, yarışmacıları ödüllendirdi.

Yarışmada dereceye girenlerden birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın ödül verildi. Ayrıca yarışmaya katılan kediler için bazı sponsor firmalar bir yıllık kedi maması hediye etti.

Yarışmaya; tekir, siyah beyaz, sarma, kızıl tekir, duman, üç renk, Van, Ankara, siyam, Scotish Fold ve İran kedi cinsleri katıldı.

Öte yandan, fuar alanı girişinde uzun kuyruklar oluştu. Denizin derinliklerinde oluşan manzaraları akvaryumlarına taşıyan stantlar büyük ilgi gördü.

Küçük atlar da miniklerin ilgi odağı oldu. Fiyatı 30 bin TL ye kadar yükselen kuşlar hayranlıkla izlendi.