Uygun adım! 1-2

Geçtiğimiz haftaya kadar Spor-Toto Süper Lig'de galibiyeti bulunmayan Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir ...


Geçtiğimiz haftaya kadar Spor-Toto Süper Lig'de galibiyeti bulunmayan Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediye'nin ardından Karabükspor'u da devirerek çıkışını sürdürdü.
Kırmızı - siyahlı ekip Bülent Uygun yönetiminde çıktığı ikinci maçı da kazanırken, Karabükspor beş hafta aradan sonra mağlubiyetle tanıştı.
11. dakikada, Sezgin tüm defansı çalımlayarak ceza sahasına girip vuruşunu yaptı: 0-1. 24. dakikada, Emenike ceza sahası çizgisinde topla buluşarak vuruşunu yaptı top üstten dışarı çıktı.
28. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Batuhan vurdu, ancak top Deumi'nin müdahalesiyle kornere gitti.
38. dakikada Birol Hikmet'in kaptırdığı topla ceza sahasına giren Batuhan yerden vurdu: 0-2.

Ev sahibinin çabası yetmedi
48. dakikada Kerim'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Emenike vuruşunu yaptı, Nadareviç topun önüne yatarak mutlak bir golü önledi.
51. dakikada, Deumi'nin uzun pasında Emenike ceza yayında topla buluştu dönerek vurdu: 1-2
68. dakikada Hakan Özmert'in kullanığı köşe vuruşunda İlhan Parlak'ın bomboş pozisyonda kafa vuruşunda top dışarı gitti.
86. dakikada, Angelov ceza sahasına girerken düşürüldü. Serbest vuruşu kullanan Emenike'nin şutunda top barajdan döndü.
90+2'de Kerim sağdan ortasına Angolov kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı.

 

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: Özgür Yankaya, Ekrem Kan, Arkın Akgöl
KARDEMİR KARABÜKSPOR: Tomiç (6) - Kerim (6), Muhammet (5), Deumi (6), Seriç (6), Yasin Avcı (5) (Dk.39 Şenol Akın 6), Hakan Özmert (6) (Dk.77 Angelov 77), Hakan Söyler (6), Tozo (5), Birol Hikmet (5) (Dk.46 İlhan Parlak 6), Emenike (6)
ESKİŞEHİRSPOR: İvesa (6) - Sezgin (7), Sadıgov (6), Nadarevic (6), Volkan (6), Bülent (5), Doğa (6), Erkan Zengin (7), Sezer (6)(Dk.75 Olivere 75), Adem (5) (Dk.60 Serdar 5), Batuhan(6) (Dk.61 Jaycee 5)
GOLLER: Sezgin (Dk.11), Batuhan (Dk.38), Emenike (Dk.51)
SARI KARTLAR: Sadıgov, Nadareviç, Sezer, Sezgin (Eskişehirspor)

 

Demir ararken altın buldu!
Bülent Uygun'un gelmesiyle canlanan, güçlenen Eskişehirspor çok kritik olan ve ligin iyi takımlarından Karabükspor karşısında ilk yarıda attığı muhteşem gollerle galip gelmeyi başardı. Eskişehirspor maça çok inançlı ve kazanmak için başladı. Ve bunun semeresini ilk yarıda attığı iki şık golle görerek iyi yolda olduğunun sinyallerini verdi.
Karabük, bugüne kadar oynadığı çok başarılı futbolu maalesef dün akşam ortaya koyamadı. Emenike'nin ikinci yarıda attığı gol her ne kadar ev sahibi için bir ümit ışığı yaksa da Bülent Uygun'un zamanında ve yerinde yapmış olduğu değişiklikler Karabükspor'u arzu ettiği golü bulmasına engel oldu.
Karabükspor iyi bir takım ama Eskişehirspor'un tarihsel bir geçmişi var ve bu tarihsel geçmiş dün akşamki maçın galibini ilan etti. Eskişehirspor çok güzel bir çıkış yakaladı. Bundan sonraki maçlarda aynı disiplinli çalışma ile devam ederlerse, eski günlere döner ve özlediği başarıyı çok kolay yakalayabilirler. Dün akşamki maçta gerek teknik kadroyu, gerekse her şeylerini ortaya koyarak mücadele eden tüm Eskişersporlu futbolcuları, taraftarları canı yürekten kutluyorum, başarının devam etmesini diliyorum.
Fethi Heper