Neyzen Serkan Kamacı'dan Ney Dinletisi

Türkiye'nin genç neyzenleri arasında yer alan Neyzen Serkan Kamacı, memleketi Gaziantep'te "Neyleyeyim Dünyayı" başlıklı bir ney dinletisi sunacak.

Güney Afrika, Tunus, Afganistan, Hollanda, Endonezya, Belçika ve birçok ülkede Türk musikisini en güzel şekilde temsil eden Neyzen Serkan Kamacı, 10 Kasım günü saat 20.00'da 'Dayı'nın Yeri'nde sevenleriyle biraraya gelecek.
17 Nisan 1980 tarihinde Gaziantep'te doğan Serkan Kamacı, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra İstanbul Haliç Üniversitesi Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü'nü kazandı. Konservatuar öğrenimi sırasında ve öncesinde Neyzen Ömer Erdoğdular'ın ilk öğrencilerinden Mustafa Büyükipekçi'nin öğrencisi olan Kamacı, konservatuar yıllarında Alaeddin Yavaşca, Mutlu Torun, Timuçin Çevikoğlu, Şehnaz Uğurel, Çetin Körükçü, Yalçın Çetinkaya ve Burcu Sönmez gibi hocalardan ders aldı. Haliç
Üniversitesi'nin açmış olduğu yüksek lisans sınavını kazanan Kamacı, Haliç Üniversitesi Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü'nde Alaeddin Yavaşça ile seste ileri icra, Mutlu Torun'la eser analizi ve Çetin Körükçüyle prozodi derslerine devam etti. 2008 yılında Haliç Üniversitesi Konservatuarı Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türk Musikisi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Kamacı, müzik hayatı boyunca yurtiçi ve yurt dışında sayısız konser ve turnelere neyzen olarak katıldı.