Michael Jackson için dans ettiler

Dünyanın en iyi dans eden şarkıcılarından biri olan Michael Jackson için dünyanın farklı yerlerinde eş zamanlı olarak düzenlenen dans gösterilerinden

Dünyanın en iyi dans eden şarkıcılarından biri olan Michael Jackson için dünyanın farklı yerlerinde eş zamanlı olarak düzenlenen dans gösterilerinden biri de İstanbul'da yapıldı. Göz alıcı köstüm ve makyajlarıyla ilginç figürler oluşturan dansçılar, Jackson'un şarkıları eşliğinde eş zamanlı dans rekoru kırmak için çalıştı.

Thrill The World etkinliği kapsamında düzenlenen yarışma Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı dans gösterisi öncesi dansçılar özel kıyafetlerini giyerek makyaj yaptı. Dans niteliğine göre birbirinden ilginç makyajlar yaparak dans gösterisine hazırlanan yarışmacılar Michael Jackson'un şarkılarının çalınmasıyla birlikte harekete geçti. Dünyada da eş zamanlı olarak farklı bir çok noktada eş zamanlı olarak başlayan gösteride dansçılar ilginç görüntüler oluşturdu.

Geçen yıl 32 ülkede 22 bin 923 dansçının katılımıyla yapılan yarışmada Thriller şarkısı eşliğinde dans edilerek dünya rekoru kırılmıştı.

Proje sorumluları, yarışmanın herkese açık olduğunu belirterek dans alanında yapılacak mini bir kareografi çalışmasından sonra meraklıları dansa hazır hale getirdiklerini belirtti. Dansın anlamına uygun yapılması için kostümlerin dikkat çekici olduğunu belirten görevliler tek şartın giysilerin yırtık olması olduğunu belirtti.

80 yerel sorumluluk projesi kapsamında genel olarak 85 bin dolar gelir elde edilen dans gösterilerinden elde edilen gelir eğitim ile ilgili vakıflara aktarılacak.