Her sözümün arkasındayım

 Kılıçdaroğlu dün Pembe Köşk'teki "İsmet İnönü, Defterlerle Bir Yaşam" konulu fotoğraf ve belgeler sergi...


 Kılıçdaroğlu dün Pembe Köşk'teki "İsmet İnönü, Defterlerle Bir Yaşam" konulu fotoğraf ve belgeler sergisinin açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sakin tavırlarıyla bilinen Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Meydanlarda 'başörtüsünü çözeceğim' dediniz. Bugün Ak Parti ile uzlaşmadınız. Bu bir çelişki oluşturmuyor mu?" sorusu üzerine, sinirlenerek şu yanıtı verdi:
'Başbakan kral mı?'
"Uzlaşamama kimden kaynaklanıyor? Benim meydanlarda söylediklerim belli. Her söylediğimin arkasındayım ama meydanlarda söyleyip de söylediğinin arkasında duramayan kim? Önce medya bunu sorgulasın. Kemal Kılıçdaroğlu olarak ne söylediysem bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Sayın Başbakan birde dönsün kendisine sorsun . Meydanlarda ne söyledi? Verdiği sözlerin arkasında duruyor mu? Başbakan bugüne kadar kamuda, ilk ve orta öğrenim ile ilgili bir açıklama yaptı mı? Yapmadı.
Niçin Sayın Başbakan'a soru sorma cesaretini kimse gösteremiyor? Sayın Başbakan kral mı? Elinde silahla mı geziyor? Sayın Başbakan'ın korumalarından mı medya korkuyor? Bize gelince her türlü soru soruluyor. Ama ona gelince kimse soru soramıyor. Bu demokrasi değildir. Kimse yargısız infaz yapmasın. CHP öteden beri dik duruyor."Â