Dinler elçisi gibi cumhurbaşkanı

Türkiye  ziyaretleri çerçevesinde temaslarını sürdüren Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff, dün İstanbul'daydı. Fener Rum Patrikhanesi, Sultanahmet Camii ile Ayasofya Müzesi'ni gezdi.



Türkiye  ziyaretleri çerçevesinde temaslarını sürdüren Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff, dün İstanbul'daydı. Fener Rum Patrikhanesi, Sultanahmet Camii ile Ayasofya Müzesi'ni gezdi.


Patrikhane bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde eşiyle birlikte mum yakan Wulff, ardından kiliseyi gezerek bilgi aldı. Konuk Cumhurbaşkanı Wulff daha sonra, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile basına kapalı görüştü. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Bartholomeos ile konuk Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi Bettina Wulff el sıkışarak, beraberlerindeki heyetle basın mensuplarına poz verdi. Alman Cumhurbaşkanı basın mensuplarına poz vermek için büyük salona girerken, ufak bir de kaza atlattı. Önündeki yükseltiyi fark etmeyen Wullf bir anda sendeledi. Çevik davranan Alman Cumhurbaşkanı düşmekten son anda kurtulup, kendini toparladı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Wulff, Almanya'daki Rum Ortodoks kilisesinin rolüyle ilgili konuştuklarını belirterek, 'Tüm dinler arasında diyaloğun gelişmesini arzu ediyorum. Az sonra müftü ile görüşeceğim ve İslam dünyasının bu konuya bakış açısını öğrenmekten mutluluk duyacağım'' diye konuştu.  Patrik Bartholomeos da konuk Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin, Türkiye için büyük önem arz ettiğini söyledi. Bartholomeos, çifti araçlarına kadar uğurladı.


SULTANAHMET TURU
Wulff çiftinin ikinci adresi , Sultanahmet Camii oldu. Burada İstanbul Müftü Vekili Mehmet Aşık tarafından karşılanan konuk cumhurbaşkanı ve eşi, cami girişinde ayakkabılarını çıkarırken Bettina Wulff'un şalını başına örttüğü görüldü. Sultanahmet Camii İmamı Emrullah Hatipoğlu çifte, besmele yazılı çini bir tabak hediye etti. Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi Bettina Wulff, Sultanahmet Camii'nden Ayasofya Müzesi'ne yürüyerek geçti.  Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff, gezi sonrasında burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna yemek verdi.

Gardırobu gerçekten zayıf
ALMANYA Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un eşi Betina Wulff, ziyaretlerinin İstanbul ayağında ilk gün giydiği elbiseyi tercih etti. Bettina Wulff, 19 Ekim günü Köşk'teki karşılama törenine siyah renkli elbiseyle katıldı. Wulff, uzun programı bu elbiseyle tamamladı. Bettina Wulff, 20 Ekim günü Kayseri'de bu kez aynı model elbisenin nefti yeşil renkli olanıyla basının karşısına çıktı. Kapadokya ziyaretini de bu kıyafetle tamamladı. Ziyaretin dördüncü gününde Bayan Wulff, ilk gün giydiği elbiseyle Sultanahmet ve Fener Rum Patrikhanesi'ndeki programa katıldı. Bettina Wulff önceki akşam Mor Çatı Sığınma Vakfı'nın programında ünlülerin kostümlerinin satışa sunularak gelir elde edileceğinin' hatırlatılması üzerine 'Gardırobumda fazla elbise yok. Olsaydı yardım ederdim' dedi.

İlk taşı birlikte koydular
Konuk Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Abdullah Gül, Beykoz'da inşa edilecek Türk-Alman Üniversitesi'nin ilk taşının yerleştirilmesi törenine katıldı. Törende ilk olarak konuşan Cumhurbaşkanı Gül, ''Aziz dostum'' diye söz ettiği Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile ilk fidesini diktikleri bu eserin çok yakın bir gelecekte Türk-Alman işbirliği ve kadim dostluğunun ulaştığı seviyeyi göstereceğini belirterek, üniversitenin Almanya ile ilişkileri taçlandıracağını vurguladı. Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff da, iki ülkenin geleceğinin, iki ülke eğitim bakanlarının ellerinde olduğunu kaydederek, ''Milyonlarca genç insan sizin elinizden geçiyor ve siz sorumlusunuz bu alandan. Benim için de onur ve sevinç kaynağı burada bulunmak'' ifadesini kullandı. Zana YAVUZ

Cuma namazını Tarabya'da kıldı
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Cuma namazını Sarıyer Tarabya'da kıldı. Tarabya Kalenderüstü Camii'ne yürüyerek gelen Gül, cami çıkışında selamlaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra Tarabya Köşkü'ne geri döndü.