'Büyük bir şeref'

Galatasaray'da ikinci Gheorghe Hagi dönemi, dün resmen başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Başkan Y...


Galatasaray'da ikinci Gheorghe Hagi dönemi, dün resmen başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ve yardımcısı Tugay Kerimoğlu ile birlikte basının karşısına çıkan Rumen teknik adamla Mayıs 2012'ye kadar geçerli resmi sözleşme yapıldı.
Hagi, Galatasaray'ın büyük bir kulüp olması nedeniyle ikinci defa teknik adamlık teklifini kabul ettiğini söyledi. Sarı-kırmızılı kulübe ilk kez 1996 yılında futbolcu olarak gelen 45 yaşındaki Rumen hoca, "Galatasaray o zaman da büyüktü, şimdi de büyük. Türkiye'nin en iyi kulüplerinden biri ve Avrupa'da yer alıyor. Benim için Galatasaray'da teknik direktörlük yapmak büyük bir şereftir" dedi.
Zorlu bir dönemden geçtiklerine dikkat çeken Hagi gelecek için umutlu konuştu.
Sarı-kırmızılı teknik adam, "Hassas bir zamanda olduğumuzu iyi biliyorum. Ancak elimden geleni yapacağım. Her şeyin iyi olacağını düşünüyorum. Takımda potansiyel olmadığını düşünseydim buraya gelmezdim" diye konuştu.
İlk hocalık deneyiminden daha başarılı olacağını savunan Hagi şöyle devam etti:
"İlk yılımda başarısız değildim. Benim kurduğum takım, hemen ertesi yıl ligde şampiyon oldu. Zaten bu kadar çok insanın buraya gelmesi bile Türkiye'de yaptığım şeylerin unutulmadığını gösteriyor. Tugay Kerimoğlu'na yardımcılık önerisini kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Tugay birlikte oynarken en iyi arkadaşlarımdan biriydi. Benim gibi o da bir şampiyondur. Bu evin, bu yuvanın insanlarıyız ve burayı çok iyi biliyoruz."

'Derbide hedef 3 puan'
Gheorghe Hagi, Fenerbahçe derbisiyle ilgili soruları da yanıtladı.
Rumen hoca, "İki gün içinde çok fazla şey yapmam gerektiğini biliyorum. Oyuncuların hem fiziksel hem mental durumlarını öğrenmem gerekiyor. Galatasaray her zaman kazanmak için oynar. Derbiye de kazanmak için çıkacağız. Orada güzel işler yapmak ve üç puan almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Hagi, kaptan Arda Turan'ı 5 yıl önce ilk kez A kadroya almasının hatırlatılması üzerine yeni genç yetenekleri takıma kazandırmak istediğini sözlerine ekledi.
Bu arada tesislerin dışında toplanan taraftarlar, "I love you Hagi" diye tezahürat yaptı. Rumen hoca da dışarı çıkarak taraftarları selamladı.

 

Rumen hücumu!
Hagi ve Tugay Kerimoğlu'nun imza törenini medya ordusu takip etti. Romanya'dan gelen 20 basın mensubu toplantıyı izlerken, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin de Rumen Digisport TV tarafından naklen ekrana getirileceği bildirildi. Toplantıyı Rumen gazetecilerin yanı sıra İtalyan La Gazetta Della Sport gazetesi ve Katar'dan yayın yapan El Cezire TV'nin temsilcileri de takip etti.

 

Kontrolden geçti
İstanbul'a saat 10.15'te gelen Gheorghe Hagi ilk iş olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde yapılan kontrollerin ardından Florya'ya geçen Rumen hoca, yönetim kurulu üyesi Murat Yalçındağ, Sportif Direktör Adnan Sezgin ve yardımcısı Tugay Kerimoğlu ile tesisleri gezdi.

 

Beş dakikada bitti!
Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Hagi'nin imza töreninde Fatih Terim ve Hakan Şükür'le ilgili sorulara yanıt verdi.
Rijkaard'la yolları ayırdıktan sonra Terim ve Hagi üzerinde durduklarını bildiren Şardan, "Fatih Terim yaptığımız teklifin ardından bizden 12 saat süre istedi. Başkanımız Adnan Polat'ın da katıldığı toplantıda çarşamba günü 2 saat görüştük. Ancak aslına bakarsanız toplantının sadece 5 dakikası teknik direktörlük konusuyla ilgiliydi. Terim, 'Ailemle görüştüm, benim Türkiye'de çalışmamı istemiyorlar' dedi. Geri kalan 1 saat 55 dakikalık bölüm üç Galatasaraylının sohbeti şeklinde geçti. Adnan Sezgin konusu ise hiç gündeme gelmedi" diye konuştu.
Yiğit Şardan, Başkan Polat'ın, Hakan Şükür'ün evine gitmesi konusunda ise "Florya'ya çok yakın oturan Hakan Şükür üst kattan alt kata inerken düşmüş ve ayağını zedelemiş. Başkan bu nedenle oraya gitti, ancak olay basında çarpıtıldı. Bizim arzumuz Hakan Şükür'ü profesyonel olarak bu kulübe kazandırmaktır" dedi.

 

Operasyon devam edecek
Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, kötü gidişin ardından yönetim kurulu olarak aldıkları diğer kararların da kısa sürede uygulamaya konulacağını bildirdi.
Futbol takımındaki operasyonun süreceğine işaret eden Helvacı, "Futbolla ilgili yaptığımız toplantıda her şey konuşuldu ve çok tespit yapıldı. O tespitleri sırayla, zaman içinde göreceksiniz. Bir kısmını şu anda gördünüz, ama tamamını görmediniz. Önümüzdeki günlerde, alınan başka kararların sonuçlarını da göreceksiniz" dedi.
Kararları medyayla şu aşamada paylaşmalarının doğru olmayabileceğini kaydeden sarı-kırmızılı yönetici, Gheorghe Hagi'ye sıkıntılı dönemde görev almayı kabul etmesi nedeniyle teşekkür etti.