CHP'de tokmak kimin elinde görmekte zorlanıyorum

Başbakan Erdoğan Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapımı tamımlanan hizmet binasının açılış töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan, başörtü sorunu konusunda şart koşan CHP'ye sert bir dille cevap verdi.

CHP'de tokmak kimin elinde görmekte zorlanıyorum
Başbakan Erdoğan, " Bir yandan özgürlükçüyüz diyorsun, bir yandan çözeriz diyorsun bir yandan çözüm çabalarına destek vermiyor, tehdit eden bildirilerin arkasında duruyorsun. Horozu çok olan köyün sabahı geç olur. Çok seslilik hoştur uyum sağlanırsa senfoni olur ama olmazsa kakafoni olur. CHP’de tokmak kimin elinde görmekte zorlanıyorum. CHP Genel Başkanını sözlerini tutmaya davet ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı da şu sözlerle eleştirdi: " Referandumda çıkan kararını hazmedemeyenler cübbeleri üzerinde olmalarına rağmen siyaset yapıyorlar. Kendi makamlarını bir siyasi parti mensubu gibi kullanıyorlar. Bunlar Türkiye’nin tek sahibi olduklarını zannediyorlar. Kimse milletin verdiği kararı kendine göre yorumlayamaz. Kimse siyasi partilere emir ve talimat veremez"

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Hiçbir ayrım yapmadan hizmet ediyoruz halkımıza. Buradan bize oy çıktı buradan çıkmadı demiyoruz. İnsanı insan olduğu için değerlendiriyoruz. Biz beraber bu yollarda yürüyoruz ülkenin dört bir yanına hizmet yapıyoruz gayemiz bu. Bizim anlayışımızda ülkeyi kutuplara, bölgelere ayırma yok. Bizi oy oranlarına bakıp ayrım yapmayız. Sahil kenarıymış başka bir yermiş fark etmez. Milletimizi bir ve bütün olarak görüyoruz. Bize oy vermedi diye bir ilçeyi bir bölgeyi bir ili cezalandırmak diye bir anlayış bizim kitabımızda yer almaz, bu hem çağdışı hem de insanlık dışıdır. Biz 73 milyonun hükümetiyiz.

DÜNYA ARTIK TÜRKİYE'Yİ KONUŞUYOR


Gönen’de büyük merhum Ömer Seyfettin’i memleketinde bir kez daha yad ediyoruz. Osmanlı'nın elçisi gidiyor başka bir ülkenin hükümdarı önünde el etek öpmeden, boynunu bükmeden gururla onurla söyleyeceklerini söylüyor.Çocukluğumuzda hikayelerini okuduğumuz şair dostluğa arkadaşlığı ve vatanseverliği anlattı. Onun eserlerini okuyarak büyüdük. Dünyada yıllarca imparatorluk sürdüren bir millet çok az. Biz hizmetlerimizle bu ülkenin gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz.

Biz memura ve emekliye zam yapıyoruz. Dünyada çalışanların yaşını 65’in üzerine çıkarıyorlar. Bir zammı enflasyon üzerinde yapıyoruz. Biz diğer ülkelere göre daha başarılıyız. Biz krizi kendi kaynaklarımızla aştık IMF ile anlaşmadık. O zaman hükümette MHP ve DSP vardı ve borcumuz 23 milyar dolardı. Şimdi ise 6 milyar dolar. İnşallah 2012 sonunda onu da sıfırlayacağız. O zaman Merkez Bankası’nın kasasında 26,5 milyar dolar vardı. Şimdi ise 77 milyar dolar var yani birilerine nereye geldiğimiz anlatmak için söylüyorum. Hafta içi birçok Avrupa ülkesine ziyaretlerde bulundum bana krizden nasıl çıktığımızı sordular. Dünyada artık Türkiye mucizesi konuşuluyor. Dünyada artık gündem belirleyen bir Türkiye var. Türkiye’nin dik duruşu dünyada konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU SÖZÜNDE DUR


Referandumda çıkan kararını hazmedemeyenler cübbeleri üzerinde olmalarına rağmen siyaset yapıyorlar. Kendi makamlarını bir siyasi parti mensubu gibi kullanıyorlar. Bunlar Türkiye’nin tek sahibi olduklarını zannediyorlar. Kimse milletin verdiği kararı kendine göre yorumlayamaz. Kimse siyasi partilere emir ve talimat veremez.

TBMM üzerinde çok ciddi bir tehdit var. Yüzde 65 çoğunluğa sahip iktidar partisi tehdit etmem arzusunda olanlar var. Bazı kurumlarda çok fazla şekilde hazımsızlık var. CHP kendisini ve varlığını da tehdit eden bir tavır karşısında suskun kalmış ve statükodan yana olmuştur. Biz CHP den millet lehine bir duruş beklerdik. CHP her şeyin eskisi gibi olduğunu ispat etti. CHP eski tas eski hamam. Bu konuyu gündeme getiren CHP’ydi bu sorunu biz çözeceğiz dedi. Bizde bunu halk oylamasında sonrası kendisine ileteceğimizi söyledik ve görüşme talebinde bulunduk. Bu bir özgürlüktür özgürlüklere önşart mı konulur? Meseleyi bir eğitim hakkı, bir inanç özgürlüğü olarak görmüyor, yaptırdığı tasarımlarla genç kızlara kılık kıyafet dayatıyor, işi yokuşa sürüyor. Kendisi hiçbir girişimde bulunmuyor. Sen bu konuda söz verdin dürüstsen samimi isen yapacağını yap millet bunu bekler. Bir yandan özgürlükçüyüz diyorsun, bir yandan çözeriz diyorsun bir yandan çözüm çabalarına destek vermiyor, tehdit eden bildirilerin arkasında duruyorsun. Horozu çok olan köyün sabahı geç olur. Çok seslilik hoştur uyum sağlanırsa senfoni olur ama olmazsa kakafoni olur. CHP’de tokmak kimin elinde görmekte zorlanıyorum. CHP Genel Başkanını sözlerini tutmaya davet ediyorum.

Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Allah sizden razı olsun desinler yeter. Bize iftira atarlar ama biz hizmetlerimizle konuşuruz.Her şey daha güzel olacak biz size inanıyoruz sizde bize inanın bu millet taşı sıkıp suyunu çıkaracak ve yeni Türkiye’nin hamurunu onunla yoğuracak