Sağlık Bakanı Akdağ Antalya'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya'da Kepez Belediyesi tarafından yapımı planlanan Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Kepez Belediyesi tarafından Yeni Emek Mahallesi'nde yaptırılacak Kepez Belediyesi Kültür Merkezi'nin temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile çok sayıda Kepezli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Tütüncü, kültür merkezine 5 milyon TL yatırım yapacaklarını belirterek, kültür merkezinin çevresinde de kent meydanı şeklinde insanların zaman geçireceği bir meydan oluşturacaklarını söyledi.
Konuşmasına 'Bir milleti millet yapan ve diğer milletlerden ayıran kültürdür' cümlesiyle başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Bu tür kültür eserleri tüm Türkiye'de yaygınlaştırmamız gerekiyor. Belediyeler rutin hizmetlerin dışında sosyal belediyeciliğin gereği bu tür eserleri ortaya koyması gerekiyor" dedi.
Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da belediyelerin kültüre önem vermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Türkiye'nin hızla bir refah ülkesi haline geldiğini belirten Akdağ, "Ekonomik anlamda gelişirken kültürümüze de sahip çıkmamız gerekiyor. Bir ülke refah ülkesi olabilir ama kültürünü yeterince geliştirememişse medenileşmesini tamamlayamaz ya da medeniliğini devam ettiremez" dedi.
AK Parti hükümetlerinin hiçbir işi yarım bırakmadığını söyleyen Akdağ, şöyle konuştu: "Türkiye bizden önce bir yatırım mezarlığına döndürülmüştü. Bizim bir tane başlayıp da bitiremediğimiz inşaat yok. Bundan sonraki yatırımlarımız ve çalışmalarımızda bu anlayış devam edecektir." Akdağ, Kepez'in Sütçüler Mahallesi'ne 300 yataklı bir hastane yapacaklarını belirterek uygun bir arazi bulunması halinde de ağız ve diş sağlığı hastanesi yapacaklarını dile getirdi. Akdağ, AK Parti olarak tek hedeflerinin rahat
ve refah içerisinde yaşayan bir millet olduğunu söyledi.
Yeni Emek Mahallesi'nde 20 bin dönümlük arazi üzerine yapılacak olan ve Selçuklu mimarisini yansıtacak olan Kültür Merkezi içerisinde kütüphane, sergi ve fuaye alanı, dinlenme ve idari ofisler, sanatçı girişi ve kulis odaları ile kafeterya olması planlanıyor.
(SE-SÇ-HO-Y)