Rooney 2015 yılına kadar ManU'da

Manchester United, takımdaki geleceği belirsiz olan Wayne Rooney ile beş yıllık anlaşma sağladığını açıkladı.

Manchester United, takımdaki geleceği belirsiz olan Wayne Rooney ile beş yıllık anlaşma sağladığını açıkladı. Manchester United, Rooney'nin takımdan ayrılıp ayrılmayacağı hakkındaki spekülasyonlara nokta koydu.

United'dan yapılan açıklamada, 24 yaşındaki golcü ile 2015 yılına kadar sözleşme uzatma konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Menajer Alex Ferguson ile sorun yaşayan Rooney, daha birkaç gün önce United'ı yıldız oyuncu transfer etmemekle eleştirmiş ve kulüpten ayrılmak istediğini açıklamıştı.

Ferguson, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, "zor bir hafta oldu. Kapımızın ona her zaman açık olduğunu söylemiştim. Wayne kaldığı için çok mutluyum" dedi.

United formasıyla 289 maçta 132 gol kaydeden Rooney de kulüpte kaldığı için çok memnun olduğunu belirterek, "menajerim ve kulüp sahipleri, buraya ait olduğum konusunda beni ikna etti. İki gün önce menajerin bir dahi olduğunu söylemiştim. Onun inancı ve desteği sayesinde kalmaya karar verdim" diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon 32 lig maçında 26 gol atarak müthiş bir performans sergileyen Rooney, daha çok hamile eşini fahişelerle aldatmasıyla gündeme geldiği bu sezon altı maçta sadece bir gol attı.

Rooney, yedinci sezonunu geçirdiği Manchester United formasını ilk kez 2004'ün Eylül ayında United'ın Fenerbahçe ile Old Trafford'da karşılaştığı Şampiyonlar Ligi maçında giymiş, İngiliz takımının 6-2 kazandığı maçta hat-trick yapmıştı.

Ferguson, İngiltere milli takımında da forma giyen Rooney'yi daha 18 yaşındayken 25.6 milyon sterline Everton'dan Manchester United'a transfer etmişti.