Ligtv'nin derbi hazırlığı

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray maçına takımların hazırlıkları sürerken yayıncı kuruluş Ligtv'de de yeni

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray maçına takımların hazırlıkları sürerken yayıncı kuruluş Ligtv'de de yeni çalışmalar olduğu belirtildi.

24 Ekim Pazar günü saat 19.00'da oynanacak Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde Spider Cam (Örümcek kamera) sistemi ile futbolseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Derbi hazırlıklarıyla ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilen açıklamada, ''Son teknoloji teknik ekipmanları ile sınırsız futbol keyfi yaşatan LİG TV, Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde Spider Cam ile yayında olacak.'' denildi.

Açıklamada ayrıca, ''Stad zemini üzerine asılan tellere bağlı, kayma sistemi ile hareket eden Spider Cam (Örümcek kamera), HD(yüksek çözünürlük) görüntü kalitesi ve 360 derece hareket kabiliyeti ile sahadaki tüm pozisyonları olduğu gibi ekrana getirecek.'' ifadelerine yer verildi.

Spider Cam, yaygın Euro 2008 Şampiyonası ile adını duyurduktan sonra çeşitli spor müsabakaları ve son olarak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kullanıldı. Türkiye'de ise ilk defa LİG TV'de, dünyanın önde gelen derbilerinden Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde kullanılacak.