KCK, 6 belediye başkanını yargılamış

Diyarbakır'da devam eden KCK davasının öğleden sonraki duruşmasında, özet iddianamenin okunmasına devam edildi. Savcılar, sanıkların KCK adına belediy

Diyarbakır'da devam eden KCK davasının öğleden sonraki duruşmasında, özet iddianamenin okunmasına devam edildi. Savcılar, sanıkların KCK adına belediyeleri denetlemesi, belediye başkanlarının yargılanması ve cezalandırılması ile ilgili bölümleri okudu.

Savcı, KCK'nın BDP'li belediyelerin tamamına eleman yerleştirerek, işçi alımında değer aile olarak nitelendirdikleri yakınları dağda olan ve terör örgütü içinde olanları işe aldığını anlattı.

KCK'nın, belediyelerdeki bütün işçileri, terör örgütü PKK'ya kanalize ettiğini belirten savcı, örgütün ayrıca, belediyelerde yargılama ve cezalandırma yaptığını kaydetti. KCK'nın firari sanığı Ümit Aydın'ın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i, 'sayın Öcalan' eylemlerine katılmadığı için yargıladığını ve disiplin cezası verdiğini anlatan savcı, Baydemir'in bunun üzerine KCK'ya istifa dilekçesi verdiğini, ancak istifasının kabul edilmediğini anlattı.

Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı, Silvan eski Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Kaya, Diyarbakır Yenişehir eski Belediye Başkanı Fırat Anlı ve Beytüşşebap eski Belediye Başkanı Faik Dursun'un, KCK tarafından yargılandığını belirten savcı, yargılamayı sanıkların Turan Genç, Herdem Kızılkaya ve Çimen Işık'ın yaptığını dile getirdi. Duruşma, pazartesi gününe ertelendi.