Hagi yeniden Galatasaray'da

Galatasaray'da '2. Gheorghe Hagi dönemi' bugün saat 15.30'da atılacak 'resmi' imzayla başlayacak. Rumen çalıştırıcının yardımcılığını ise A2 Takımı Antrenörü Tugay Kerimoğlu yapacak.

Galatasaray'da '2. Gheorghe Hagi dönemi' bugün saat 15.30'da atılacak 'resmi' imzayla başlayacak. Rumen çalıştırıcının yardımcılığını ise A2 Takımı Antrenörü Tugay Kerimoğlu yapacak.


İSTANBUL / SPOR SERVİSİ - Ankaragücü yenilgisiyle alelacele teknik direktör Frank Rijkaard’la yollarını ayıran ve ilk olarak Hakan Şükür’e koşan, daha sonra Fatih Terim’in kapısını çalan, arada Hikmet Karaman’ı yoklayan Galatasaray’da yönetim nihayet kararını verdi. Sarı-Kırmızılı takım ‘kâğıt üzerinde’ 2011-2012 sezonunun sonuna kadar Gheorghe Hagi’ye emanet. Aslan’ı daha önce de 2004-05 sezonunda teknik direktör olarak çalıştıran Rumen teknik adam, bugün saat 15.30’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde sözleşme imzalayacak. Hagi’nin yardımcılığını ise şu an altyapının başında bulunan Tugay Kerimoğlu’nun yapacağı açıklandı.

İkinci baharını yaşamıştı
5 Şubat 1965’te Köstence’de doğan Gheorghe Hagi, modern futbolun son büyük yıldızlarından biriydi. Kariyerine 1979-80 sezonunda Farul Köstence takımında başlayan ve bir sezon sonra Sportul Studentesc’e transfer olan Hagi, 1985’te Romanya’nın en iyi oyuncusu seçildi. 1986-1987 sezonundan itibaren Steaua Bükreş forması giyn yıldız oyuncu, bu kulüpte üç lig şampiyonluğu, bir de Avrupa Süper Kupası sevincini tattı. 1990 Dünya Kupası’nda sergilediği futbolla dikkatleri üzerine çeken Hagi, sırasıyla Real Madrid, Brescia ve Barcelona formaları giydi. Otoritelerce ‘Karpatlar’ın Maradonası’ unvanıyla taçlandırılan Hagi, Euro 96’nın ardından Galatasaray’a geldi ve Sarı-Kırmızılı takımın tarihi başarılarında başrolü oynadı.

‘I Love Hagi’ tezahüratıyla tribünlerin kalbine bir daha çıkmamacasına yerleşen Rumen yıldız, Sarı-Kırımzılı ekipte dört Lig Şampiyonluğu, bir UEFA Kupası ve Süper Kupası kazandı. 2001-2002 sezonunun ardından profesyonel futbolculuk yaşamına nokta koyan Hagi, teknik direktörlük kariyerinde benzer bir başarıyı yakalayamadı.

2005’te üçüncü oldu
2003-2004 sezonunda Bursaspor’la anlaşan Gheorghe Hagi, 12. hafta sonunda istifa etti. ‘Timsah’, Hagi yönetiminde 12 maçta iki galibiyet, dört beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. Aynı sezonun sonunda Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılmasıyla 27. haftada teknik direktör olan Hagi, Galatasaray’ı 2004-2005 sezonu boyunca çalıştırdı. Bu süreçte Fenerbahçe’yi tarihi farkla yenerek 5-1 kazanılan final maçıyla Aslan’a 14. Türkiye Kupası’nı kazandıran kadronun da başındaydı. Hagi’li Galatasaray, 2004-2005 sezonunu 76 puanla üçüncü sırada tamamladı. Galatasaray, Hagi yönetiminde Süper Lig’de oynadığı maçlarda toplam 28 galibiyet, altı beraberlik ve sekiz mağlubiyet aldı.

2008’den beri boştaydı
Rumen futbol adamı, 2007-2008 sezonunda ise Steaua Bükreş’in teknik direktörü oldu. Başkent ekibinin Şampiyonlar Ligi’nde Slavia Prag’la deplasmanda oynadığı ve 2-1 kaybettiği H Grubu ilk maçının ardından görevinden ayrılan Hagi, o tarihten beri takım çalıştırmıyordu. Galatasaray ve Hagi, bugünden itibaren kendilerini yeni bir sayfa açmış olacak.