Fenerbahçe maçı hakkında ne dedi?

Galatasaray'da teknik direktörlüğe getirilen Hagi, resmi sözleşmeyi imzaladı...

Fenerbahçe maçı hakkında ne dedi?
Galatasaray'da yepyeni bir dönem başlıyor. 2004-2005 sezonunda sarı-kırmızılı takımı çalıştıran efsane 10 numara Gheorghe Hagi bir kez daha göreve geldi. Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda Hagi ve yardımcısı Tugay Kerimoğlu, Galatasaray Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan'ın da hazır bulunduğu imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ŞARDAN FATİH TERİM GERÇEĞİNİ AÇIKLADI!

İlk olarak söz alan Yiğit Şardan, "Yeni teknik direktörümüz Gheorghe Hagi ve yardımcısı da Tugay Kerimoğlu'dur Hagi'ye 'Yuvana hoşgeldin' diyorum" dedi.

Şardan sözlerini şöyle sürdürdü: "Rijkaard ile yollarımızı ayırmaya karar verdiğimiz noktada tüm alternatiflerimizi gözden geçirdik. Bize önerilen bir çok isim oldu, yerli ve yabancı. Bunların içinde bir çok ünlü isim de vardı. Biz yönetim olarak sezon ortasında bu takımı içimizden birisi devralmasını istedik. Türkiye'yi, futbolcusunu ve koşullarını bilen biri olmasını istedik. Biz sadece iki isim üzerinde mutabık kaldık, birincisi Fatih Terim, ikincisi Hagi'ydi. İlk olarak Fatih Terim'e teklif yapmamızın sebebi kadromuzdaki birçok oyuncuyu iyi tanımasıydı.

Salı gecesi ve çarşamba günü iki görüşme yaptık. Salı günü görüştüğümüzde öncelikle Adnan Sezgin'in Fatih Terim ile görüşmesiyle başlamıştır. Terim, bizden 12 saat süre istedi. Çarşamba günü iki saatlik bir görüşme yaptık, Fatih Terim ailemle görüştüm ve benim Türkiye'de çalışmamı istemiyorlar. Çünkü her çalıştığım dönemde çok yıpratıldım diyerek, teklifi kabul etmedi. Söz edildiği gibi Adnan Sezgin yüzünden Fatih Terim'in görev almaması tamamen yanlıştır. Bize olmadık şartlar koştu, Adnan Sezgin ile çalışmak istemediği yönündeki haberlerin hepsi yalandır.

Aynı gün Hagi ile görüştük. Telefondaki görüşmemiz olumlu geçti, daha sonra da Adnan Sezgin'in yürüttüğü sürecin sonunda Hagi ile anlaşmaya vardık. Hagi'nin içimizden biri olan Tugay Kerimoğlu ile çalışmak isteyip istemediğini sorduk. Hagi de buna olumlu görüş bildirdi, Tugay'la birlikte iyi işler yapabiliriz dedi. Tugay Hoca da ben sorumluluktan kaçmam her sorumluluğu alırım dedi ve olay netleşti. Bunun dışında yazılan her şey yalandır."

GALATASARAY'DA POTANSİYELİ GÖRDÜM

Hagi," Sizleri tekrar görmekten çok mutluyum. Türkiye'de yaptığım şeyler unutulmadığı için tekrar beni göreve çağrıldılar. Hepinize teşekkür ediyorum. Zor bir durumda Galatasaray'ı seçmemin nedeni 1996'da seçmem ile aynıdır. Türkiye ligi Avrupa Ligleri arasında yer alıyor. Her zaman Galatasaray'da görev yapmak şereftir demiştim. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Potansiyel olmasaydı buraya gelmezdim. Galatasaray'da bu potansiyeli gördüğüm için geldim. İnşallah Avrupa Kupalarında gelecek yıl başaralı olacağız ilk hedefimiz bu. Tugay'ın da yanımda olmasından dolayı kendisine teşekkür ederim. Beraber futbol oynadığımız zaman iyi arkadaştık. Bize güvenen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HAGI DERBİ İÇİN NE DEDİ?


Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisini de değerlendiren Hagi, “Futbolcuları hem fiziksel hem de mental durumlarını görmem lazım. Galatasaray olarak mücadele etmek için sahaya çıkacağız ben sadece bir maç için gelmedim. Büyük bir derbi olacak, amacımız mücadele edip 3 puan almak. Ama benim buraya gelişim ligin tamamını ele alıp başarılı olmak, zaman içinde Galatasaray’ı en üst yerlere getirmeye çalışacağım. Fenerbahçe’ye saygımız büyük ama biz de Galatasarayız, oraya kazanmak için gidiyoruz” diye konuştu.