Umem Projesi Ordu'da Başladı
Türkiye'de 19 ilde pilot olarak uygulanacak istihdam odaklı Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) Ordu'da 500 bin TL kaynakla başladı.

Proje hakkında bilgi veren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, projenin uzmanlaşmış işgücünü artıracağını, projede TOBB'un olması nedeniyle, kendilerinin dahil olduğunu ve müşterek projenin yürütüldüğünü söyledi. 19 ilde pilot uygulanan projenin temel amacının istihdamı artırmak olduğunu belirten Şahin, "İmalat ve sanayi sektörünün talep ettiği iş kollarında teknik ve endüstri meslek liselerinin şartlarının iyileştirilmesi ve projenin uygulanması için 500 bin TL kaynak ilimize aktarıldı. Başkanlığımız kurs yönetimde görev aldı. İŞKUR ve işadamlarıyla hangi alanda ihtiyaçların olduğunun tespiti için çalışma yürütülmekte. Projeyi önemsiyoruz. Başarılı olmak için iş adamları ve basınsımızın desteğini talep ediyoruz" dedi.
Vali Orhan Düzgün, yeni gelişen teknolojik gelişmelere paralel olarak teknik ve endüstri meslek liselerinin teknolojik donanımlarının iyileştirilmesi amacıyla UMEM projesinin Ordu'da başlatıldığını kaydetti. Sağlanan ödenekle meslek liselerinin ihtiyaçlarının belirlendiğini ve teknolojik donanımlarının yerine getirildiğini ifade eden Düzgün, "Okullarda ve kurslarda yetişecek gençlerimiz istihdam garantili olarak iş gücü piyasamızda, teknolojik gelişmelere paralel olarak istihdam da yerlerini alacaklar. Projemizde amaç istihdamı artırmak, hem de istihdam amacıyla yetiştirilebilecek gençlerimizin, yeni teknolojik donanımlara uygun olarak iş gücü piyasasına katılması sağlanacak. İlimizde de başarıyla uygulanmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra, Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Gökhan Melikoğlu, proje hakkında sunum yaptı.
