Tek tip askerlik düzenlemesine tepki

Kendilerine 'Dünya Demokrasi Hareketi Derneği üyeleri' adını veren bir grup Abdi İpekçi Parkı'nda yaptığı eylemde tek tip askerliğe karşı çıktı. Derne

Kendilerine 'Dünya Demokrasi Hareketi Derneği üyeleri' adını veren bir grup Abdi İpekçi Parkı'nda yaptığı eylemde tek tip askerliğe karşı çıktı. Dernek üyeleri, 'Profesyonel askerler istiyoruz', 'Tek tip insana karşıyız' ve '30 yaş üzerine bedelli askerlik istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan dernek üyesi, askerlik hususunda beklentilerin karşılanması için hükumetin adım atması gerektiği belirterek, "Bölgesinde iktidarı yakalayan, ekonomisi büyüyen komşularıyla sıfır problem politikası yürüten Türkiye'de TSK'nın mevcut yapısı da göz önünde alınarak profesyonel askerliğe geçiş için hazırlıklar biran önce başlatılmalıdır." diye konuştu.

Açıklamada uzun dönem askerliğin süresinin kısaltılması gerektiğini ve kısa dönem askerliğin 6 aydan daha kısa bir süreye çekilmesi gerektiği savunularak, tek tip askerliğin eşitsizlik meydana getireceğini ve üniversitenin teşvik edici gücünün kaybolacağını söyledi.

Ayrıca dernek üyeleri, çeşitli sebeplerle askere gidememiş kişilerin sorunlarının çözülmesi için bedelli askerliğin çıkartılmasını isteyerek, bu düzenlemenin 27 yaş ve üstünü kapsamı gerektiğini savundu.