Ova Sulama Birliği'nden Dev Yatırım

Tarım sektöründe başarılı çalışmaları ile takdir toplayan İznik Ova Köyleri Sulama Birliği, 1 milyon TL'lik yatırıma imza attı

Ova Sulama Birliği'nden Dev Yatırım
Tarım sektöründe başarılı çalışmaları ile takdir toplayan İznik Ova Köyleri Sulama Birliği, 1 milyon TL'lik yatırıma imza attı. Birlik, su sıkıntısı çeken çiftçiler için ek pompa istasyonu inşaatına başladı.
Yıllardır çiftçinin su sıkıntısı çekmesine sebep olan Çakırca terfi pompa istasyonunda son noktaya gelindi. İznik Ova Köyleri Sulama Birliği, kendisine ait olan istasyonda yenileme çalışmalarına başladı. 964 metre çelik boru hattı döşenen istasyonun inşaatı DSİ 1.Bölge Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde devam ediyor. Saniyede 630 litre su aktarımı yapacak olan istasyonun yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu ifade eden İznik Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Hasan Aydemir, "Yıllardan beri bazı eksiklikler ve arızalardan dolayı çiftçimiz bu bölgede su sıkıntısı yaşıyordu. Birlik olarak bu mağduriyeti gidermeye çalışıyoruz. İnşaatımız 2011 yılının sulama sezonu olan nisan ayında bitecek ve törenle su basmaya başlayacağız" diye konuştu.
İnşaat çalışmalarını inceleyen İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, yapılacak çalışmanın çiftçiye büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.