Nazilli Kaymakamı Birlikte Kaçan Yaşlı Aşıkları Ziyaret Etti

Konya'nın Akşehir ilçesinde ailesi tarafından 20 gün önce kayıp ilanı verilerek aranan 78 yaşındaki Ayşe Nine, 86 yaşındaki Mustafa Amca ile evlenmek için Aydın'ın Nazilli ilçesine kaçtığı ortaya çıktı

Nazilli Kaymakamı Birlikte Kaçan Yaşlı Aşıkları Ziyaret Etti
Konya'nın Akşehir ilçesinde ailesi tarafından 20 gün önce kayıp ilanı verilerek aranan 78 yaşındaki Ayşe Nine, 86 yaşındaki Mustafa Amca ile evlenmek için Aydın'ın Nazilli ilçesine kaçtığı ortaya çıktı.
Konya Akşehir'de yaşayan 78 yaşındaki Ayşe Yuvalı'nın 20 gün önce ortadan kaybolması üzerine ailesi, hem kayıp ihbarında bulunarak, hem de gazetelere verdikleri ilanlarla kendisini aramaya başladı. Aramalar sonunda Ayşe Yuvalı'nın kayıp olmadığı, 86 yaşındaki Mustafa Çimendere ile evlenmek üzere Nazilli'ye yerleştiğini ortaya çıktı.
KAYMAKAM YILDIZ ÇİFTİ ZİYARET ETTİ
Mustafa Amca ve Ayşe Nine çiftini birkaç gündür sık sık ziyaret eden Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız yaptığı konuşmada; "Nazilli çok güzel bir şehir, her yönüyle insanları kendine çekiyor. Uzun ömürlü, sağlıklı ve dinç insanların yaşadığı bir yer olan Nazilli'de yaşlı çiftlerimizin aşkları da güzel oluyor. Çiftimizin aşkını duyan birçok televizyon programı da kendilerini İstanbul'a davet ediyor. Fakat Mustafa amcamızın sağlık problemi var. 2 gündür kendisini iyi hissetmiyor. Yarın kendisini Nazilli Devlet Hastanesine götüreceğiz. Kendilerinin evlenmelerinden önce sağlık durumları daha önemli.Şimdi önlerinde tek engelleri olan rapor olayı var. Aydın'a sevki istendi. Birkaç gün sonra rapora göre evlenmelerine izin çıkarsa onları evlendireceğiz. Burada ailelerinin de düşünceleri çok önemli. Kendilerine uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum" dedi.
MUSTAFA DEDE 6. KEZ, AYŞE NENE 2. KEZ EVLENECEK
Mustafa Çimendere, Kaymakam Caner Yıldız ile sohbetinde sevmenin ve evlenmenin yaşı olmayacağını dile getirerek, şunları söyledi: "İnsan, her yaşta sevebilir. Ben de Ayşe'yi sevdim ve anlaşarak evlenmek için onu eski memleketim Akşehir'in Çimendere köyünden Nazilli'ye getirdim. Ben 50 yıl önce Akşehir'den Nazilli'ye gelerek yerleştim. Bu süre zarfında 5 kez evlendim. 1 tanesi hariç hepsi vefat etti. Nazilli'de tek başıma yaşıyorum. İnsanın tek başına yaşaması zor oluyor. Gezmek için Urfa'ya gidecektim. Önce eski memleketim olan Akşehir'e gittim. Gençlik yıllarında bizim köye gelin gelen Ayşe ile karşılaştım. Kendisiyle ilk kez burada görüştüm. Görüşmemiz sırasında onun da 24 yıl önce eşini kaybettiğini öğrendim. Sağlığın nasıl, sana bakıyorlar mı dedim. Bana bakmıyorlar deyince. Hadi gel beraber, Uzum ömürlü insanların yaşadığı Nazilli'ye gidelim. Ben de eşimi kaybettim tek başıma yaşıyorum dedim ve kimseye haber vermeden 20 gün önce Nazilli'ye geldik. Evlenme işlemlerimizi başlattık. İkimizde mutlu şekilde yaşam süreceğimize inanıyoruz" dedi.
DOKTOR RAPORUNDA SIKINTI YAŞIYORLAR
Evlenmek için başvurdukları Nazilli Belediyesi Nikah Memurluğundan istenen "akıl sağlığı yerindedir" raporu için hastaneye başvuran yaşlı çiftin, bu işlemlerinde sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız'ın çiftin durumunu yakından ilgilendiği öğrenilirken, çiftin önümüzdeki günlerde Adnan Menderes Üniversitesinden rapor alınması için sevk edileceği öğrenildi. Ayrıca 2 gündür sağlık sorunu olduğu öğrenilen Mustafa Dede'nin ise Nazilli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesi için Kaymakam Yıldız'ın talimat verdiği öğrenildi.