İş Yeri Sahibi Oldular

İzmir'in Dikili ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, "İş Geliştirme ve Edindirme" kredisiyle iş yeri sahibi olan vatandaşlar kredinin kendilerine çok faydalı olduğunu belirterek "Kredi sayesinde iş yeri sahibi olduk" dediler

İş Yeri Sahibi Oldular
İzmir'in Dikili ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, "İş Geliştirme ve Edindirme" kredisiyle iş yeri sahibi olan vatandaşlar kredinin kendilerine çok faydalı olduğunu belirterek "Kredi sayesinde iş yeri sahibi olduk" dediler.
Dikili Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2 yıl önce başlatmış olduğu proje ile bir çok işsiz vatandaş iş yeri sahibi olurken açmış olduğu iş yeri ile bir de yanında bir ila üç kişiyi çalıştırarak iş istihdamı sağlıyor. Almış oldukları kredi ile iş yeri sahibi olduğunu belirten İbrahim Güdük (29) "Daha önce bir kaç yerde kalfalık yaparak çalışıyordum. Fakat Dikili Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfından verilen kredi ile kendi iş yerimi açtım. Burada hem kendime iş imkanı sağladım hem de yanımda eleman çalıştırarak başkasında iş imkanı sağlamış oldum. Krediden çok memnunum" dedi.
Vakıftan almış olduğu kredi ile Erkek Kuaför dükkanı açan Rıza Gezen (29) ise "Daha önce iş arıyordum. Erkek kuaförü arkadaşlarımın yanında kalfalık yaparak geçiçimi sağlıyordum şimdi ise kendi iş yerim var. kredi ile hayatım değişti" dedi. Fevzi Balcan ise almış olduğu kredi ile internet kafa açtığını belirterek "Kredi sayesinde internet kafe açtım 10 bilgisayarla hizmet veriyorum. Açmış olduğum internet kafe de lise öğrendileri ödevlerini yapıp çıktı alabiliyorlar" dedi.
Almış olduğu kredi ile gıda satışı yapan Fırat Canyurt ise "Krediyi alarak işlerimizi dahada geliştirdik yanımda 2 kişiyi istihdam ettim. Şimdi yeni 2 adet makine alacağım yanımda 2 kişi daha elaman alacağım. BU kredi hem benim hayatımı, hem de iş imkanı sağladığım kişilerin hayatını değiştirdi" dedi. Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu "Bu güne kadar 200'e yakın vatandaşımıza yardım ederek iş yeri sahibi edindirdik. verdiğimiz kredilerle bazı vatandaşlarımız ise iş yerlerini geliştirerek işlerini büyüttü. Yardımlarımız devam edecek" dedi.