İki polise sopalı, bıçaklı saldırı

Mersin'de PKK'lı Cemil Nayman için örgüt yandaşlarının düzenlediği cenaze töreninde, Emniyet Müdür Yardımcıları Hikmet Bulak ve Anadolu Atayurt, bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı.

Mersin'de PKK'lı Cemil Nayman için örgüt yandaşlarının düzenlediği cenaze töreninde, Emniyet Müdür Yardımcıları Hikmet Bulak ve Anadolu Atayurt, bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı.



Mustafa İNSAN- Mustafa ERCAN

MERSİN - Bıçakla göğsünden ve bacağından yaralanan Hikmet Bulak, Mersin Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınırken, polis telsizinden kan anonsu yapıldı. Başından darbe alan Anadolu Atayurt ise aynı hastanenin Ortopedi Servisi'nde tedaviye alındı.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ne bağlı Garipuşağı Köyü kırsalında 13 Ekim’de eylem hazırlığı yapan bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Yasin Mergen ile Er İbrahim İşca şehit oldu, 4 PKK'lı öldürüldü. Ölen bu teröristlerden Muş nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki ‘Tayhan Umut’ kod adlı Cemil Nayman’ın cenazesi dün ailesine teslim edildi.

Terörist Cemil Nayman'ın cenazesi karayoluyla Mersin’e getirilirken, kentin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç eden ailelerin ağırlıkta yaşadığı Şevket Sümer, Güneş, Hal ve Kurtali mahallelerinde esnaf bu sabah kepenk kapatma eylemi yaptı.

CENAZEDE POLİS MÜDÜRÜ BIÇAKLANDI
Cemil Nayman’ın cenazesi önce Kurtali Mahallesi’ne getirildi. Burada toplanan yaklaşık 2 bin kişi, PKK lehine sloganlar atarak cenazeyi Güneykent Mezarlığı’na götürmek üzere yola çıktı. Selen Kavşağı’na gelindiğinde, konvoyu sivil kıyafetli olarak takip eden Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayurt ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, bir ara kalabalığın arasında kaldı.

PKK yandaşları bir anda Emniyet Müdür Yardımcılıları Anadolu Atayurt ve Hikmet Bulak'ın çevresini sararak bıçak, taş ve sopalarla saldırdı. Saldırı sırasında Hikmet Bulak, göğsünden ve bacağından bıçakla yaralandı. Anadolu Atayurt ile 1 polis memuru da başından yaralandı.

Cenaze töreninde güvenlik önlemi alan polisler hemen müdahale ederek Emniyet Müdür Yardımcıları Anadolu Atayurt ile Hikmet Bulak'ı saldırganların elinden kurtardı ve Mersin Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Hayati tehlikesi bulunan Hikmet Bulak ameliyata alındı. Kan kaybeden Bulak için polis telsizlerinden kan anonsu yapıldı. Bir çok polis, müdürlerine kan vermek için hastaneye akın etti.

Saldırıda başından darbe alan Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayurt ise Ortopedi Servisi'nde tedaviye alındı. (dha)