Gazipaşa'da Nar Şenliği Başladı

Gazipaşa'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Çekirdeksiz Nar Şenliği' Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle başladı.

Gazipaşa'da Nar Şenliği Başladı
Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Gazipaşa Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ayhan Gedük, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Cem Hasan Patat, İlçe Müftüsü Mustafa Şimşek, Kahyalar Belediye Başkanı Zeki Aydın, M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Ufuk Durna, İlçe Tarım Müdürü Hasan Aslan, Tarım Kültür Turizm Derneği Başkanı ve Şenlik Tertip Komitesi Başkanı Hüsnü Doğan, Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin yaptığı konuşmada, "Türkiye'de her türlü ürün yetiştiriliyor. Ancak son yıllarda nar, dünya lideri olduğumuz bir ürün haline geldi. Portakal ihracatının bile önüne geçti" dedi.
İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise tarım sektörünün Gazipaşa'nın bel kemiği olduğunu belirterek, "İlçemizde havalimanının devreye girmesiyle turizm sektörü de gelişecek. Gazipaşalıların hayalini kurduğu Gökçeler Barajı ihalesi de yapıldı. En kısa sürede baraj inşaatına başlanacak" diye konuştu.
Antalya Turkuaz Dans Okulu ekibin dans gösterisi ile devam eden şenlikte kortej yürüyüşünün ardından porotokül üyeleri stantları gezdi.