Galatasaray'da Hagi dönemi

Galatasaray teknik direktörlüğüne Gheorghe Hagi getirildi. Hagi'nin yardımcılığını Tugay Kerimoğlu yapacak.

Galatasaray teknik direktörlüğüne Gheorghe Hagi getirildi. Hagi'nin yardımcılığını Tugay Kerimoğlu yapacak. Galatasaray, Frank Rijkaard ile yollarını ayırdıktan 24 saat sonra yeni teknik direktörünü açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüp, teknik direktörlüğe Gheorghe Hagi'yi getirdiğini duyurdu. Romen çalıştırıcının yardımcılığına Tugay Kerimoğlu yapacak.

Galatasaray'da ikinci kez teknik direktörlük görevini üstlenen Hagi, yarın saat 15.30’da Florya Metin Oktay tesislerinde basın önünde imza atacak.

Fatih Terim'in ikinci teknik direktörlük döneminden sonra 2004-2005 sezonunda Galatasaray'da görev yapan 45 yaşındaki Hagi, 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan kadrounun kilit ismiydi.

Teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray dışında Romanya milli takımı, Bursaspor, Politehnica Timişoara ve son olarak 2007'de Steaua Bükreş'i çalıştıran Hagi, üç yıldır profesyonel anlamda kulüp takımı çalıştırmadı.

Hagi, teknik adam olarak kariyerindeki tek kupayı Galatasaray'ın başındayken kazandı. Hagi yönetimindeki sarı-kırmızılı takım 2005 Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek mutlu sona ulaştı.

Beş yıl formasını giydiği ve dört lig şampiyonluğu yaşadığı Galatasaray'da 132 maçta 59 gol atan, İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'da top koşturan Hagi, 20'nci yüzyılın en büyük futbolcuları arasında gösteriliyor.