Vali Atış: Memurlar kasıtlı yanlış yapmaz

Adana Valisi İlhan Atış, hiçbir bürokratın kasıtlı olarak olumsuz bir iş yapacağına inanmadığını belirterek, "Yanlışlık, hata veya gözden kaçma olabil

Adana Valisi İlhan Atış, hiçbir bürokratın kasıtlı olarak olumsuz bir iş yapacağına inanmadığını belirterek, "Yanlışlık, hata veya gözden kaçma olabilir. Önemli olan yapılan yanlışlığı kabul edip tekrarlamamak" diye konuştu.

Mahalli İdarelerde Personel Mevzuatı Uygulamaları İle Mali İş ve İşlemlerde Sorumlulukları konusunda belediyelerde görev yapan bürokratlara eğitim semineri verildi.

Valilik toplantı salonundaki seminer öncesinde konuşan Vali İlhan Atış, meslek hayatı boyunca hiçbir zaman yapılmış bir işlemi kasıtlı görmediğini kaydetti. Yapılanın yanlışlığın ya bilgisizlikten ortaya çıktığını ya da gözden kaçtığını dile getiren Vali Atış, "Bunların da olmaması için böyle bir seminerlerin çok yararlı olacağını söyleyebilirim. Yıllardır bu işin içindeyim hala yanlışlıklar yaptığımı ertesi gün farkına varıyorum ve düzeltmenin yoluna gidiyorum. Yanlışlığı herkes yapabilir. Önemli olan bu yanlışı kabul edip doğruyu yapmaya yönelmektir." dedi.

Son yıllarda belediyelerin Sayıştay denetimine tabi tutulduğunu hatırlatan Atış, Sayıştay'daki elemanların sayısının yetersiz olması nedeniyle belediyelerin kendilerine yardım edecek denetim elemanından yoksun kaldığını ifade etti.

Bu açığı belediyeler ve valilik olarak eğitimlerle doldurmaya çalıştıklarını aktaran Atış, "Belediyelerin çok önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah bu seminerden sonra işlerinizi daha rahat yapma durumuna kavuşursunuz. Hep şöyle baktık, bir kamu görevlisinin bilerek yanlış yaptığını düşünmedik. Yanılmıştır, yanlışlık yapmıştır hatta çok ağır baskı altında kalmıştır. Devlet memurları çok onurlu insanlardır." diye konuştu

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ve Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halil Memiş tarafından katılımcılara 'Mahalli İdarelerde Personel Mevzuatı Uygulamaları İle Mali İş ve İşlemlerde Sorumlulukları' konulu bir sunum yaptı.