Selçuklu'da 23 parkın temeli atıldı

Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi tarafından Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen törenle toplam alanı 74 bin metrekare olan 23 ayrı parkın

Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi tarafından Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen törenle toplam alanı 74 bin metrekare olan 23 ayrı parkın toplu temel atma programı gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi hayata geçirdiği yeşil alan ve çocuk parkları projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 110 bin metrekare yeşil alan oluşturarak hizmete sunan Selçuklu Belediyesi, bu yıl gerçekleştireceği yatırımlarla yeşil alan miktarını 250 bin metrekareye taşımayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl 21 ayrı bölgede park yaparak hizmete açan Selçuklu Belediyesi, bu yıl da 23 ayrı bölgede parkın toplu temel atma programını gerçekleştirdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bir çok şehirden daha büyük metropol bir şehre hizmet ediyoruz. Ortak akıl ve bilimsel yöntemlerle yönetme hedefiyle yola çıktık. Hemşehrilerimizle gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda yeşil alan ve park eksikliği en çok talep gören konu oldu. Hemşehrilerimizin taleplerini yerine getirme gayreti ile bölgemizde park ve yeşil alan yatırımlarına devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız bunlarla sınırlı olmayıp daha iyilerini de sizlerin hizmetine sunma gayreti içinde olacağız. Geçtiğimiz yıl 21 park yaparak hizmete açtık. Bu yıl da yine farklı bölgelerde 23 parkı yapıyoruz ve en kısa sürede hizmete sunacağız. Bu yıl gerçekleştireceğimiz çalışmalarla yeşil alan miktarını 250 bin m² ye çıkarmış olacağız. Törenimize katıldığınız için teşekkür ediyor ve parklarımızın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hocacihan Hanaybaşı Mahallesinde gerçekleştirilen temel atma programına Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ziya Özboyacı, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmalardan sonra 23 parkın temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.