Sağlam atış!

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam bugün Manchester United ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi maç...


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam bugün Manchester United ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçı öncesi meslektaşı Alex Ferguson'a göndermede bulundu. Sağlam, yeşil-beyazlı ekibin Old Trafford'da yaptığı antrenman öncesi düzenlenen basın toplantısında Ferguson'un geçen hafta "Bursaspor kulübünün Rus sahibi olduğu yolunda yaptığı gafa atıfta bulunarak, "Sir Ferguson'un söylediği gibi bir Rus başkanımız sayesinde çok önemli transferler yapmadık ancak, imkanlarımız ölçüsünde geçen yılki şampiyon kodromuzu takviye etmeye çalıştık. Yarın (bugün) de elimizden gelenin en iyisi yapıp bizi mutlu edecek bir sonuçla ayrılmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Sağlam, Rooney'nin bugünkü maçta oynamayacak olmasının kendileri için avantaj olmadığını, Manchester United takımında bu boşluğu dolduracak aynı kalitede isimler bulunduğunu belirterek, "Son Glasgow maçındaki mücadelemiz ve futbolumuz bizi Manchester karşısında skor anlamında umutlandırıyor. Umarım tüm futbolcularım böyle önemli bir maçta yer almanın sorumluluğu ve bilinci ile var güçlerini ortaya koyarlar" dedi.
Bursaspor teknik direktörü şöyle devam etti:
"Geçen sezon tarihi bir başarıya imza attıktan sonra kendimizi Şampiyonlar Ligi gibi dünyanın en önemli futbol organizasyonlarından birinin içinde bulduk. Amacımız Avrupa'da yolumuza devam edebilmek."
Basın toplantısına katılan Sercan ise teknik direktörü kendisine forma şansı verdiği takdirde Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golü atan Bursasporlu futbolcu unvanını almak istediği belirterek, "Önemli olan takım olarak buradan güzel bir sonuçla dönebilmek. Bugün yapmamız için hiçbir neden yok" dedi.


Taktik çalıştılar
Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'la karşılaşacak olan Bursaspor, 4 saat süren hava yolculuğundan sonra Manchester'a indi. Kafileyi, Manchester Havalimanı'nda az sayıda taraftar karşıladı. Taraftarlar arasında Sercan Yıldırım'ın eski kız arkadaşı Seda Parseker'in de bulunduğu dikkati çekti. Manchester'da yaşayan Parseker, futbolcularla tek tek konuştu, ardından da genç golcü ile görüştü. Bursaspor akşam da maçın oynanacağı Old Trafford'da taktik ağırlıklı bir çalışma yaparak hazırlıklarını tamamladı.

Sıkıntı orta saha
Bursaspor maçı öncesinde takımdaki sakat futbolcuların durumu Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson'u düşündürüyor. Ryan Giggs, Owen Hargreaves ve Antonio Valencia gibi oyuncuların yaşadığı sakatlık problemleri deneyimli teknik adamı özellikle orta saha için zorlarken, Ji Sung Park'ın durumu da belirsizliğini koruyor. Rooney'nin ise sahada olmasının beklenmediği ifade edildi. Öte yandan ManU, dün yaptığı antrenman ile maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.


İNGİLİZLERLE 56. MAÇIMIZ
Türk ve İngiliz futbol takımları Avrupa kupalarında 56. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke futbol takımları arasında bugüne dek yapılan 55 maçın 15'ini Türk, 25'ini İngiliz ekipleri kazanırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Türk takımları, attıkları 51 gole karşılık kalelerinde toplam 89 gol gördü. Öte yandan yeşil-beyazlılar bugün Avrupa'da 17. maçına çıkacak.