Prim Ödemelerinde Kredi Kartı Dönemi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Bağkur kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalılar ile isteğe bağlı sigortalılara prim ödeme kolaylığı getirildiğini açıkladı

Prim Ödemelerinde Kredi Kartı Dönemi
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Bağkur kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalılar ile isteğe bağlı sigortalılara prim ödeme kolaylığı getirildiğini açıkladı.
BAĞKUR'lu esnaf ve sanatkarlarınız kendi primlerini bankalar aracılığı ile yatırdığını dile getiren Köksal, yeni uygulama ile esnafa prim ödeme kolaylığı getirilerek kredi kartı ile de prim ödeyeceklerini söyledi. Köksal, "Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında yapılan protokol ile prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödemeleri hususunda 16 banka ile anlaşma sağlanmıştır. Prim ödeme yükümlüleri anlaşma yapılan bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartıyla aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları aracılığı ile gerçekleştirebilecekleri gibi, ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerini yapabileceklerdir. Kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilatı işlemlerinden bir farkı bulunmamakta olup, nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımıza prim ödemelerinde kolaylık sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumuna ve banka yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.
Köksal prim ödemelerinin, Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortisbank, İNG Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Türklandbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası'ndan kredi kartı ile yapabileceğini söyledi.