Öymen'den Baş Örtüsü Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa milletvekili Onur Öymen, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, ''Ben kefilim, başı açık öğrenciler baskı görmeyecek'' açıklamasını eleştirerek, ''Cumhuriyet'in geldiği duruma bakın; açık bir kıyafetle dolaşmak için güvence altına alınmanız gerekiyor'' dedi

Öymen'den Baş Örtüsü Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa milletvekili Onur Öymen, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, ''Ben kefilim, başı açık öğrenciler baskı görmeyecek'' açıklamasını eleştirerek, ''Cumhuriyet'in geldiği duruma bakın; açık bir kıyafetle dolaşmak için güvence altına alınmanız gerekiyor'' dedi.
CHP Bursa İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen Öymen, YÖK Başkanı Özcan'ın baş örtüsü takmayan öğrencilere kefil olmasıyla ilgili olarak, ''Cumhuriyet'in geldiği duruma bakın; açık bir kıyafetle dolaşmak için güvence altına alınmanız gerekiyor. Nasıl bir güvence vereceksiniz ki? Türban serbest olduğu zaman, açık bir kıza ailesinden kapanması yönünde gelen baskıyı nasıl önleyeceksiniz?'' diye sordu.
CHP olarak ilkelerinin arkasında olduklarını belirten Öymen, ''Hiç kimse CHP'nin ilkelerinden sapmasını beklemesin. CHP ilkeleri Atatürk'ten devralınan en değerli mirastır" dedi.
AK Parti grup başkan vekilleriyle CHP arasında baş örtüsü konusunda yapılan görüşmeyi de değerlendiren Öymen, "CHP görüşmediği için bu meselede mesafe alınmadığı iddiaları iktidarın elinde bir kozdu. Görüşme sonrasında bu koz iktidarın elinden alındı. Anlaşılmıştır ki, iktidar bu konuda açık bir tavır sergileme durumunda değildir. Biz ümit ediyoruz ki, vatandaşlarımız türban etrafında oynanan oyunları gayet iyi görecektir. İktidarın bunu siyasi simge haline getirme girişimi mutlaka başarısızlığa
uğrayacaktır. Halkın inançlarıyla hiç kimse oynamamalıdır. Halkın inançlarıyla oynayanları engellemekle birlikte, dinin istismar edilmesini de engellemek hepimizin görevidir'' ifadelerini kullandı.