Kütahya'da 'Karla Mücadele' Planlaması

Kütahya'da, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında karla mücadele toplantısı yapıldı.

Kütahya'da 'Karla Mücadele' Planlaması
Kış şartlarının ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak yağmur, tipi, kar yağışı, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin azalması sonucu kazalara meydan verilmemesi amacıyla il sınırları içinde alınması gereken önlemleri belirlemek üzere Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, Karayolları 145. Şube Şefi Hayrettin Barbaros, DSİ 34.Şube Müdürlüğü Mehmet Telek, GLİ Müessese Şube Müdürü Mehmet Paksut, SLİ Müessese Müdürü Yüksel Koca, Emet Karayolları 148 Şube Şefi Aydın Sarıtoprak ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlyas Aslan'ın katılımıyla karla mücadele planlama toplantısı yapıldı.
Toplantıda, il merkezi ve ilçelerde karla mücadele edebilmek için kamu kurum ve kuruluşların araç ve personel durumları ile kış dönemi içinde yolların açık tutulabilmesi, ulaşımda aksama olmaması için Kütahya Belediyesi, Karayolları 145., 148. ve 31. Şube Şefliği, İl Özel İdaresi ekipleri ile destek alınacak kurum ve kuruluşlar ile gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.
Toplantıda minibüs ve halk otobüsleri yoğun kar yağışı ve buzlanma esnasında zincir takmaları için bağlı bulundukları meslek odalarınca uyarılmasına ve hava muhalefeti halinde taşıt bekletme yerlerinin ise Kütahya-Gediz Gelinkaya, Altıntaş-Dumlupınar Altıntaş ilçesi, Gediz-Sındırgı Abide, Domaniç- Tavşanlı Domaniç'te bekletilmesine karar verildi.