Isparta'da üniversiteye tek biletle ulaşılabilecek

Isparta Belediyesi üniversite öğrencilerinin daha rahat okula ulaşabilmeleri için otobüs hatlarında yeni düzenlemeye gitti.

Belediye Başkanı

Isparta Belediyesi üniversite öğrencilerinin daha rahat okula ulaşabilmeleri için otobüs hatlarında yeni düzenlemeye gitti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 9 hat üzerinde yapılan düzenleme sonrasında artık bütün mahallelerden üniversiteye otobüs kaldırılacağını söyledi. Günaydın, vatandaşların ve Ispartalı öğrencilerin kendisinden uzun süredir bu yönde istekte bulunduklarını, böylece tek biletle hem öğrencilerin hem de vatandaşların üniversiteye ve tıp fakültesine ulaşmış olacağını belirtti.

Yeni hat seferlerinin saatleri ve başlangıç duraklarının mahalle muhtarlıklarına ve hat duraklarına asılacağını ifade eden Günaydın, "Ayrıca Isparta Belediyesinin web sitesi adresinden de görülebilecektir. Ispartalı halkımız göreve geldiğimiz günden beri ulaşımdaki sorunu çözmemiz için bizlere müracaat ediyordu. Özellikle üniversite gidişlerinde büyük bir sıkıntı çektiklerini ve SDÜ yerleşkesine iki bilet kullanarak ulaştıklarını ifade ediyorlardı." dedi.

Günaydın, tek bilet uygulaması ile hem vakit kaybının önleneceğini, hem de maddi bir külfetten kurtulacaklarını kaydetti. Özel halk otobüs firması yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde yeni hat düzenlemeleri oluşturduklarına değinen Günaydın, 9 bölgeden yapılacak bu seferlerle artık üniversite öğrencilerinin ve vatandaşların sıkıntısının sona ereceğini anlattı.