Hapkidocular İstanbul'da Buluşuyor

İstanbul Hapkido Açık Turnuvası'nın 2'ncisi 24 Ekim'de İstanbul'da düzenleniyor

İstanbul Hapkido Açık Turnuvası'nın 2'ncisi 24 Ekim'de İstanbul'da düzenleniyor. 200 kişinin katılması beklenen turnuvada bu yıl dünyada ilk olmak üzere Hapkido Unvan Kemeri verilecek. Turnuva genelinde 06-40 yaş arası sporcular yarışacak.
Hapkido Unvan Kemeri dünyada ilk kez Türkiye'de verilecek. 8 profesyonel hapkidocunun katılacağı müsabaka, 24 Ekim'de gerçekleştirilecek olan 2'nci İstanbul Hapkido Açık Turnuvası'nda yapılacak. Aras Şentürk Fight Club tarafından Avrupa Hapkido Mücadele Sanatları Derneği'nin bünyesinde ve Şişli Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen turnuvaya 6 yaşından 40 yaşına kadar amatör/profesyonel sporcular katılacak. İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Meslek Lisesi'nin Zincirlikuyu'daki spor salonunda
gerçekleştirilecek bir günlük turnuva 24 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak.
Turnuvaya Türkiye genelinden 200 sporcunun katılımını beklediklerini belirten Aras Şentürk Fight Club Başkanı- Avrupa Hapkido Federasyonu Teknik Direktörü ve Uluslararası Hapkido Antrenörü Hakem 5. Dan Aras Şentürk, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımıyla gerçekleşecek İstanbul Hapkido Açık Turnuvası hakkında şu bilgileri verdi:
"Bu turnuvada amatör maçlar dışında dünyada ilk defa yapılacak olan profesyonel sporcuların kapışacağı Avrupa Hapkido Ünvan Kemeri mücadelesi yapılacaktır. 8 profesyonel Hapkido'cunun yapacağı bu turnuva Dünyada bir ilk olup bunun devamı her sene tekrarlanacaktır. Amatör ve profesyonel karşılaşmalarda dereceye giren sporculara, madalyalar, başarı belgeleri, özel şampiyonluk kemeri ve sponsorların vereceği çeşitli ödüller olacaktır.
Şentürk daha sonra müsabaka hakkında şu bilgileri sıraladı:
"- Müsabaka yapacak olan sporcular 25kg ile +90kg arasında, 06 ile 40 yaşları arasında minikler, gençler ve büyükler bay,bayan şeklinde olacaktır.
- Müsabakalara her ilden ve her ülkeden sporcu katılabilir.
- Her sporcu Hapkido branşının kıyafeti ile tatami'ye çıkacaktır.
- Yenilen sporcu elenecektir.
- Müsabaka'da Avrupa Hapkido Mücadele Sporları Federasyonu (EHMA) kuralları geçerli olacaktır."

"HAPKİDO ÖZGÜVENİ ARTIRIR"
"Hapkido, aklı ve bedeni harmonize eder" ifadelerini kullanan Şentürk, Hapkido'nun Kore kökenli savunma sanatı olduğuna dikkat çekerek, "Dövüş sporlarının sert yönünün aksine, kişisel gelişimde aklı ve bedeni harmonize ederek kullanılan Hapkido sporu, zihin ve analitik düşüncenin cesaretle birleşerek kendini aşmanın, fiziksel üstünlükten çok daha önemli olduğunu ve salt güçle yeterli kazanım sağlanamayacağını öğretir" şeklinde konuştu.
Hapkido sporunun Judo, Karate, Taekwondo, Kung Fu, Aikido, Juıjutsu ve Kendo'nun ana tekniklerinden oluşan jimnastik destekli bir dövüş sporu olduğunu vurgulayan Şentürk, eğme, bükme, boğma, çevirme, vücudun farklı bölgelerindeki noktalara basınç uygulama, eklem kilitlemeleri, tekmeler, el vuruşları, fırlatmalar, enerjik atlama ve el silahlarını kullanma gibi hareketleri birleştiren Hapkido'nun 'savunma, saldırma, saptırma, kaydırma ve atlama' gibi çok geniş bir yelpazeye yayılmasının benzer sporlardan
ayıran en önemli özelliği olduğunu açıkladı. Bu sporu yapan kişilerin özgüveninin arttığına, eklemlerinin kuvvetlenip kas yapısının güçlendiğine, sağlıklı nefes alıp verdiğine değinen Şentürk ayrıca, duruş bozukluklarının düzeldiğini, özellikle beyaz kaslarının geliştiğini ve kilo probleminin ortadan kalktığını vurguladı.